HAVRIX ADU. 1440 mcg 1 enjektör Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Havrix uyarılar, Havrix zararları, Havrix önlemler, Havrix riskler, Havrix yan etkisi, Havrix alerji, Havrix alkol, Havrix hamileler, Havrix emzirme, Havrix araç kullanımı, Havrix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer aşılarda da olduğu gibi, akut ateşli hastalık görülen kişilerde HAVRIX uygulanması ertelenmelidir. Minör bir enfeksiyonun varlığı, aşılama için bir kontrendikasyon değildir. Aşılama sırasında kişilerin bir hepatit A enfeksiyonunun inkübasyon dönemini geçirmekte olmaları mümkündür. Böyle durumlarda HAVRDC’in hepatit A’yı önleyip önleyemeyeceği bilinmemektedir.

Hemodiyaliz hastalarında ve immün sistemi hasar görmüş hastalarda, primer bağışıklama uygulaması ardından yeterli anti-HAV antikor titreleri elde edilemeyebilir. Bu sebeple, böyle hastalarda ek aşı dozları uygulamak gerekebilir.

Diğer enjektabl aşılarda olduğu gibi, aşı uygulamasının ardından çok nadir de olsa anafilaktik reaksiyon görüldüğü takdirde uygun tıbbi tedavi olanakları hazır bulundurulmalıdır.

Herhangi bir aşılama sırasında ve hatta öncesinde iğne ile enjeksiyona karşı psikojenik cevap olarak senkop (bayılma) olabilir. Bayılmaya bağlı yaralanmalardan kaçınmak için gerekli prosedürlerin hazır olması önemlidir.

HAVRIX HIV ile enfekte olmuş kişilere verilebilir.

Hepatit A’ya karşı seropozitivite bir kontrendikasyon değildir.

HAVRIX her dozunda 1 mmol (39 mg)’dan daha az potasyum ve 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “potasyum ve sodyum içermez”.

HAVRIX, 20 nanogranvdan daha az miktarda neomisin içerir, bu antibiyotiğe karşı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Aşının araç ve makine kullanımı üzerine etki göstermesi beklenmemektedir.