HAEMACCEL infüzyon solüsyonu 500 ml Yan Etkileri

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Haemaccel yan etkileri, Haemaccel etkileri, Haemaccel zararları, Haemaccel belirtileri, Haemaccel uyarılar, Haemaccel önlemler, Haemaccel kilo aldırırmı, Haemaccel zayıflatırmı, Haemaccel zehirlenmesi, Haemaccel cinsellik, Haemaccel sorunlar, Haemaccel uykusuzluk, Haemaccel bağımlılık, Haemaccel bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi HAEMACCEL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, HAEMACCEL'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Nefes alma güçlüğüne, dudaklarda ve dilde şişkinliğe ve kan basıncında ani bir düşüşe yol açan şiddetli alerjik reaksiyon (vücudun alerji oluşturan maddelere karşı verdiği çok şiddetli yanıt, ani aşırı duyarlılık anlamına gelen anaflaksi).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise. sizin HAEMACCEL'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Yan etkilerin tahmin edilen görülme sıklıkları aşağıdaki şekilde kategorize edilmiştir:

Yaygın olmayan (100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla):

• Bulantı, kusma

• Ateş, titreme

Seyrek (1.000 hastanın birinden az):

• Kalp atışının hızlanması ya da yavaşlaması

• Tansiyon düşmesi

• Kurdeşen, döküntüler

Yan etkilerin raporlanması

Haemaccal da dahil olmak üzüre volüm genişletici etkisi olan solüsyonların enfüzyonu sırasında veya daha sonra deri reaksiyonları, hipotansiyon, taşikardi, bradikardi, bulantı-kusma, dispne ve bazen vücut ısısında artış ve/veya titreme görülebilir.Nadir olgularda şoka kadar varabilen ciddi aşırı duyarlık reaksiyonları gözlenmiştir.Bu yan etkiler,histamin açığa çıkaran ilaçların kümülatif etkisinden dolayı da ortaya çıkabilir.Enfüzyonun hızlı yapılması, histaminden de ileri gelen reaksiyonları uyarabilir.