GYNODEL 2.5 mg 30 tablet Nedir

Umut Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gynodel nedir, Gynodel ne için kullanılır, Gynodel ne ilacı, Gynodel neye yarar, Gynodel ne işe yarar, Gynodel neye iyi gelir, Gynodel kullananlar, Gynodel kullanımı, Gynodel uygulama, Gynodel etkileri, Gynodel faydaları bilgilerini içerir.

2.GYNODEL nedir ve ne için kullanılır?

GYNODEL, beyaz, yuvarlak, bir yüzü çentikli tabletlerdir. GYNODEL, 30 tablet içeren blister ambalajlarda sunulmaktadır.

GYNODEL, etkin madde olarak bromokriptin içerir.

Bromokriptin, beyinde sinirler arasında aracılık yapan bir madde olan dopaminin dokularda bağlandığı alıcılarından birine bağlanarak dopamine benzer aktivite gösteren bir ajandır. Aynı zamanda beyin tabanında küçük bir bez olan hipofizin ön lobundan memelerden süt salınmasını sağlayan bir hormon olan prolaktinin salgılanmasını engeller.

GYNODEL aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

  • Parkinson hastalığı (Beyinde dopamin azlığı sonucu ortaya çıkabilen ve temel belirtileri uzuvlarda titreme, kaslarda sertlik ve hareketlerin yavaşlaması olan bir sinir sistemi hastalığı. Dopamin beyinde hareketlerin koordinasyonunda önemli rol oynayan bir maddedir.)
  • Prolaktinoma (Beyinde hipofız bezinde prolaktin hormonu (süt hormonu) salgılayan iyi huylu tümör.)
  • Akromegali (Kanda büyüme hormonunun fazla olduğu bir durumdur. Çocukluk çağında iskelet kemiklerinde fazla büyüme artışına bağlı devliğe (jigantizm) ve erişkin dönemde alt çene kemiğinde büyüme, el ve ayakların boyutlarında artma ve yüz özelliklerinde genel bir kabalık ve iriliğe yol açar. GYNODEL kandaki büyüme hormonunun miktarını azaltır.)
  • Erkeklerde prolaktin hormonunun aşırı salgılanması [sperm sayısında azalma, cinsel istek azalması ve iktidarsızlık (impotans) ile seyreder.]
  • Adet (menstrüel siklus) bozuklukları, kadınlarda kısırlık [Eliç adet görememe (amenore), çok az adet görme (oligomenore) ve bunlara eşlik edebilen göğüslerden süt gelmesi (galaktore) durumları.]
  • -    Kanda prolaktin hormonu fazla veya normal olabilir.

    -    Bazı ilaçlara bağlı olarak da gelişebilir.

  • Kadınlarda prolaktine bağlı olmayan kısırlık
  • -    Yumurtalıklarda oluşan birden fazla kistlere bağlı gelişen bir durum (polikistik över sendromu)

    -    Yumurtlamanın olmadığı (anovülasyon) adet dönemleri (bu durumda anti-östrojen sınıfı, kadınlık hormonuna zıt etki yapan ilaçlara ek olarak)

  • Gebelik sonrası göğüslerden süt gelmesinin (laktasyon) tıbbi nedenlerle durdurulması gerektiği durumlar
  • -    Düşük sonrası laktasyon un önlenmesi