GRANITRON 1 mg 10 film tablet Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granitron uyarılar, Granitron zararları, Granitron önlemler, Granitron riskler, Granitron yan etkisi, Granitron alerji, Granitron alkol, Granitron hamileler, Granitron emzirme, Granitron araç kullanımı, Granitron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer 5HT3 antagonistlerde olduğu gibi, Granisetron kullanan hastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Bu değişiklikler minördür ve genelolarak klinik açıdan önemsizdir, proaritmiye işaret etmemiştir. Bununla birlikte, öncedenaritmisi veya kardiyak ileti bozuklukları olan hastalarda klinik sonuçlara sebepolabilmektedir. Bu nedenle, kardiyotoksik kemoterapi alan ve/veya eş zamanlı elektrolitanormallikleri olan kardiyak komorbiditeli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Uzun QT sendromu / Torsades de Pointes’e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarındakullanılmamalıdır.

GRANİTRON barsak hareketlerini azaltabileceğinden, subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar, GRANİTRON uygulamasını takiben izlenmelidir.

Yardımcı madde olarak laktoz monohidrat içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olanhastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Sağlıklı gönüllülerde test edilen herhangi bir dozda i.v. granisetron uygulaması sonrası (200 mikrogram/kg’a kadar), istirahat EEG’si (elektroensefalografısi) üzerinde veya psikometriktestler üzerinde klinik olarak anlamlı etkisi gözlenmemiştir. Yapılan çalışmalarda,granisetronun araç ve makine kullanımı üzerine etkisini gösteren hiçbir veri bulunmamaktadır.