GRANITRON 1 mg 10 film tablet Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granitron gebelik kategorisi B'dir. Granitron hamilelik kategorisi, Granitron gebelik kategorisi, Granitron emzirme, Granitron anne sütüne geçer mi, Granitron laktasyon, Granitron hamilelerde kullanımı, Granitron ve bebek, Granitron kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanıldığında üreme kapasitesini etkileyipetkilemediği bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

GRANİTRON için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir. GRANİTRON gebelik sırasında, anneye sağlayacağı faydalar fetusunmaruz kalacağı potansiyel riski karşıladığı takdirde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Gebe kadınlarda yapılmış çalışma yoktur ve GRANİTRON’un anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. GRANİTRON emzirme sırasında, sadece anneye sağlayacağı faydalarbebeğin maruz kalacağı potansiyel riski karşıladığı takdirde dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)

Sıçanlarda yapılan deneysel çalışmalarda, üreme performansı veya verimliliğe karşı hiçbir istenmeyen etki görülmemiştir.