GOYART 35 mg 4 film kaplı tablet Dozu

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Goyart dozu, Goyart dozaj, Goyart doz aşımı, Goyart uygulama, Goyart kullanım şekli, Goyart kullanımı, Goyart kullanım süresi, Goyart açmı tokmu, Goyart nedir, Goyart ne için kullanılır, Goyart nasıl kullanılır, Goyart faydaları, Goyart etkileri, Goyart günde kaç kez, Goyart sabah mı akşam mı, Goyart fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

GOYART için tavsiye edilen doz haftada bir kez 35 mg tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

GOYART için tavsiye edilen doz her hafta aynı gün 35 mg’dır.
Uygulama şekli:

GOYART oral yolla kullanım içindir. Bütün olarak su yardımıyla yutulmalı, çiğnenmemeli, emilmemeli ve ezilmemelidir.

Yiyecekler GOYART’ın emilimini bozar. Bu nedenle yeterli absorbsiyon sağlanılması için aşağıdaki şekillerde kullanılmalıdır.

- Günün ilk yemeğinden, ilk ilacından ya da ilk içeceğinden (su dışında) 30 dakika önce kullanılmalıdır.

- GOYART, mideye geçmenin kolaylaştırılması için dik durulurken bir bardak suyla (> 120 ml)

alınmalıdır. GOYART tablet alındıktan sonraki 30 dakika boyunca hastanın uzanmaması gerekmektedir. (Bkz. Uyarılar/Önlemler).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

GOYART’a ait yeterli miktarda klinik veri mevcut olmadığından GOYART ciddi böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi <30 ml/dak) olan hastalarda kullanılmamalıdır. Kreatinin klerensi > 30ml/dak olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda GOYART’ın güvenliğini ve etkinliğini gösterecek bir çalışma yoktur. Risedronat fare, köpek ve insan karaciğerinde metabolize olmaz. Farelerde ilacın çok az bir kısmı safra ile atılır. Dolayısıyla karaciğer yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek duyulmaz.

Pediyatrik popülasyon:

GOYART’ın 18 yaş altındaki çocuklarda güvenlilik ve etkinliği incelenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Risedronat sodyum doz aşımı tedavisine ilişkin spesifik bilgi bulunmamaktadır. Doz aşımı nda serum kalsiyum düzeylerinin düşmesi beklenebilir. Bu hastaların bazılarında ayn ı zamanda hipokalsemi belirti ve semptomları ortaya çıkabilir.

Risedronatı bağlamak ve risedronat sodyumun emilimini azaltmak için süt veya magnezyum, kalsiyum veya alüminyum içeren antiasitler veya süt verilmelidir. Önemli miktardaki doz aşımı olgularında emilmemiş risedronat sodyumun uzaklaştırılması için mide lavajı yapılması düşünülebilir.