GONAL-F 300IU(22MCG)/0.5ml kull.haz. 1 enjeksiyon kalemi Nedir

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gonal-F nedir, Gonal-F ne için kullanılır, Gonal-F ne ilacı, Gonal-F neye yarar, Gonal-F ne işe yarar, Gonal-F neye iyi gelir, Gonal-F kullananlar, Gonal-F kullanımı, Gonal-F uygulama, Gonal-F etkileri, Gonal-F faydaları bilgilerini içerir.

2.GONAL-F nedir ve ne için kullanılır?

GONAL-f, kullanıma hazır dolu enjeksiyon kaleminde berrak, renksiz enjeksiyonluk çözelti olarak takdim edilir. 1 adet kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemi ve uygulama için 5 adet iğnelik bir ambalajda sağlanır.

Follitropin alfa, farmakoterapötik grubu gonadotropinlere ait olan rekombinant insan folikül uyarıcı hormonudur.

GONAL-f, yumurtlaması olmayan ve klomifen sitrat'la tedaviye cevap vermemiş kadınlarda yumurtlamayı sağlamak üzere kullanılabilir.

GONAL-f, tüpte dölleme gibi yardımla üreme teknolojilerine tabi tutulan kadınlarda bir çok folikülün gelişmesini sağlamada kullanılır.

GONAL-f hipofiz bezinin üreme hormonlarını (FSH ve LH) çok düşük düzeyde üretmesine bağlı olarak yumurtlaması olmayan kadınlarda, lutropin alfa (rekombinant insan luteinizan hormonu) adı verilen bir başka hormonla birlikte yumurtlamayı sağlamak üzere kullanılır.

GONAL-f, bir başka ilaç olan insan koryonik gonadotropini (hCG) ile birarada, hormon yetersizliği nedeniyle kısır olan erkeklerde sperm oluşturmak için kullanılır.