GONAL-F 1050 IU 1 flakon Nedir

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gonal-F nedir, Gonal-F ne için kullanılır, Gonal-F ne ilacı, Gonal-F neye yarar, Gonal-F ne işe yarar, Gonal-F neye iyi gelir, Gonal-F kullananlar, Gonal-F kullanımı, Gonal-F uygulama, Gonal-F etkileri, Gonal-F faydaları bilgilerini içerir.

2.GONAL-F nedir ve ne için kullanılır?

GONAL-f, enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü olarak sağlanır. Toz, beyaz liyofilize pellettir. Çözücü, berrak renksiz solüsyondur.

1 flakon toz ile birlikte, çözücü içeren 1 kullanıma hazır şırınga ve FSH birimleri ile derecelendirilmiş 15 adet tek kullanımlık uygulama şırıngası içeren ambalajlarda sağlanır.

1 multidoz toz flakonu 1200 IU follitropin alfa içerir ve bir kullanıma hazır şırınga 2 ml çözücü içerir.

Tıbbi ürün yalnızca bir hekimin yakın gözetimi altında kullanılmalıdır.

• GONAL-f, yumurtlaması olmayan ve klomifen sitrat'la tedaviye cevap vermemiş kadınlarda yumurtlamayı sağlamak üzere kullanılabilir.

• GONAL-f, tüpte dölleme gibi yardımla üreme teknolojilerine tabi tutulan kadınlarda birçok folikülün gelişmesini sağlamada kullanılır.

• GONAL-f, hipofiz bezinin üreme hormonlarını (FSH ve LH) çok düşük düzeyde üretmesine bağlı olarak yumurtlaması olmayan kadınlarda, lutropin alfa (rekombinant insan luteinizan hormonu) adı verilen bir başka hormonla birlikte yumurtlamayı sağlamak üzere kullanılır.

• GONAL-f, bir başka ilaç olan insan koryonik gonadotropini (hCG) ile bir arada, hormon yetersizliği nedeniyle kısır olan erkeklerde sperm oluşturmak için kullanılır.