GOLWAX 600 mg 30 film tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Golwax dozu, Golwax dozaj, Golwax doz aşımı, Golwax uygulama, Golwax kullanım şekli, Golwax kullanımı, Golwax kullanım süresi, Golwax açmı tokmu, Golwax nedir, Golwax ne için kullanılır, Golwax nasıl kullanılır, Golwax faydaları, Golwax etkileri, Golwax günde kaç kez, Golwax sabah mı akşam mı, Golwax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Günlük doz; kahvaltıdan yaklaşık 30 dakika önce tek doz olarak alınan GOLWAX 600 mg film tablettir (600 mg alfa-lipoik aside eşdeğer).

Şakalarda

Şiddetli periferal (sensomotor) diyabetik polinöropati semptomlarının olduğu tedaviye, alfa lipoik asit infuzyonu ile başlanabilir.

Diyabetik polinöropati kronik bir rahatsızlık olduğu için, uzun dönemli tedavi gerekebilir. Diyabetik polinöropari tedavisinin temeli diyabetin optimum kontrolüdür.

Uygulama şekli:

GOLWAX 600 mg film tabletler çiğnenmeden, yeterli miktarda sıvı ile mid alınmalıdır. Gıdalarla birlikte alınımı alfa-lipoik asit emilimini azaltabilir. Bu özellikle gastrik boşalma süresi uzamış hastalarda tabletler kahvaltıdan yanm alınmalıdır.

boşken nedenle, &aat önce

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalar özel çalışma yürütülmemiştir.

Pediyatrik popüiasyon:

Çocuklarda ve adolesanlarda kullanımına ait yeterli klinik deneyim olmadığından, G|jOLWAX çocuklarda kullanılmamalıdır, (bkz. bölüm 4.3.)

Geriyatrik popüiasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda, bulantı, kusma ve baş ağnsı olabilir.

Alkol ile birlikte 10 ila 40 g arasındaki alfa-lipoik asit oral dozlannın kazara vel^a intihar amaçlı alımından sonra bazen ölümle sonuçlanabilen ciddi intoksikasyon görülmüştı[r.

Böyle bir intoksikasyonun klinik görünümü, başlangıçta psikomotor huzursuzluk bulanıklığı, daha sonra genellikle jeneralize nöbet ve laktik asidoz gelişimidir. A) lipoik asit yüksek dozları ile intoksikasyon sonucu, hipoglisemi, şok, rabdomiyoliz, yaygm intravasküler koagülasyon (DIC), kemik iliği depresyonu ve çoklu organ bildirilmiştir.

Tedavi:

ya bilinç jrıca, alfa I hemoliz, yetersizliği

GOLWAX ile (öm. yetişkinlerde 10 tabletten fazla ve çocuklarda vücut ağırlığına göre kilogram başına 50 mg’dan daha fazla) önemli bir intoksikasyon süphesi bile, acil hastaneye yatış ve intoksikasyonu tedavi edecek standart girişimlerin (öm. gastrik lavaj, aktif kömür, vs) başlatılmasını gerektirir. Jeneralize nöbet, laktik asidoz ve yaşamı tehdit eden intoksikasyonun diğer sonuçlarının tedavisi, modem yoğun bakım prensiplerine dayalı olarak, semptomatik olmalıdır. Günümüzde, alfa-lipoik asidin zorlu eliminasyonunda heışodiyaliz, hemoperfüzyon veya filtrasyon yöntemlerinin yararlan henüz gösterilmemiştir.