GLYPRESSIN 1 mg IV enjeksiyonluk toz içeren flakon ve çözücü ampül Nedir

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glypressin nedir, Glypressin ne için kullanılır, Glypressin ne ilacı, Glypressin neye yarar, Glypressin ne işe yarar, Glypressin neye iyi gelir, Glypressin kullananlar, Glypressin kullanımı, Glypressin uygulama, Glypressin etkileri, Glypressin faydaları bilgilerini içerir.

2.GLYPRESSIN nedir ve ne için kullanılır?

GLYPRESSIN, bir adet dondurularak kurutulmuş enjeksiyonluk toz içeren ilaç şişesi (flakon) ve 5 ml'lik bir çözücü ampulden oluşmaktadır. Beyaz, dondurularak kurutulmuş toz, etkin madde olarak terlipressin asetat içerir.

Terlipressin, karın içerisinde belirli bir bölgedeki kan basıncı yüksek (portal hipertansiyon) olan hastalarda bu basıncı azaltan sentetik bir hormondur.

• Karaciğer hastalığının bir etkisi olarak yemek borusunda (özofagus) oluşan genişlemiş kan damarlarına özofagus varisleri adı verilir. Bu damarlar yırtılarak kanamalara neden olabilir ve yaşamı tehdit edebilir.

• GLYPRESSIN kanayan özofagus varislerinin tedavisi için kullanılır.

• GLYPRESSIN ayrıca, ağır sirozu ve karnında sıvı birikmesi (asit) olan hastalarda, kendiliğinden gelişen ani böbrek yetmezliğiyle karakterize, tip 1 hepatorenal sendromun tedavisi için de kullanılmaktadır.