GLYNOSE 100 mg 60 tablet Yan Etkileri

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glynose yan etkileri, Glynose etkileri, Glynose zararları, Glynose belirtileri, Glynose uyarılar, Glynose önlemler, Glynose kilo aldırırmı, Glynose zayıflatırmı, Glynose zehirlenmesi, Glynose cinsellik, Glynose sorunlar, Glynose uykusuzluk, Glynose bağımlılık, Glynose bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi GLYNOSE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

GLYNOSE 'un olası yan etkileri aşağıda görülme sıklıklarına göre verilmiştir.

Çok yaygın (1/10'dan daha sık):

Gaz

Yaygın (1/10/-1/100 arası):

İshal, sindirim sistemine ait ağrı ve karın ağrısı

Yaygın olmayan (1/100-1/1000 arası):

Bulantı, kusma, hazımsızlık Karaciğer enzimlerinde artış

Seyrek (1/1000-1/10000 arası):

Ödem (özellikle bacaklarda sıvı birikmesi) Sarılık

Bilinmiyor:

Kanda pıhtılaşma hücrelerinin sayısının azalması Döküntü, kızarıklık kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar

Bağırsakların tamamen ya da kısmen tıkanması, pnömotozis sistoides intestinalis (mide-bağırsak kanalının herhangi bir yerinde bağırsak duvarında bulunabilen içi hava dolu kistlerin gözlendiği nadir bir hastalık) Karaciğer iltihabı (hepatit)

Karaciğer bozukluğu, böbrek fonksiyon anormalliği ve karaciğer hasarı olarak bildirilen olaylar özellikle Japonya'da izlenmiştir. Japonya'da ölümcül sonuçları olan münferit ani gelişen hepatit vakaları bildirilmiştir. GLYNOSE ile ilişkisi belirsizdir.

Eğer doktorunuz tarafından size reçete edilen diyetinize uymazsanız, sindirim sisteminizle ilgili yan etkiler şiddetlenebilir. Size reçete edilen diyete sıkı sıkıya uymanıza rağmen bu gibi bir sıkıntı yaşarsanız, doktorunuza danışınız.

Yan etkilerin raporlanması

Çok sık olarak gaz ve barsak seslerinde artış, sıklıkla diyare ve karın ağrısı ve nadiren kusma görülür. Bu gastrointestinal belirtiler ciddi olabilir ve barsak tıkanması veya benzeri semptomlar ile karıştırılabilir. Önerilen diabetik diyete uyulmuyorsa intestinal yan etkiler şiddetlenebilir. Diabetik diyete bağlı kalındığı halde rahatsızlık semptomları ortaya çıkarsa, doktora danışılmalıdır ve doz geçici veya kalıcı olarak azaltılmalıdır. Önerilen günlük 150- 300 mg / gün dozunda akarboz alan hastalarda nadiren, klinik olarak anlamlı derecede anormal karaciğer fonksiyon testleri saptanmıştır ( normal üst sınırın 3 katı). Akarboz tedavisi sırasında görülen anormal değerler geçici olabilir ( uyarılar ve önlemler bölümüne bakınız). Çok ender olarak kızarıklık, eritem, ekzantem ve ürtiker gibi aşırı hassasiyete bağlı cilt reaksiyonları görülmüştür. Çok ender olarak ödem görülmüştür. Çok ender olarak sarılık ve/veya hepatit ve ilişkili karaciğer hasarı bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.