GLUMIKRON 80 mg 100 tablet Yan Etkileri

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glumikron yan etkileri, Glumikron etkileri, Glumikron zararları, Glumikron belirtileri, Glumikron uyarılar, Glumikron önlemler, Glumikron kilo aldırırmı, Glumikron zayıflatırmı, Glumikron zehirlenmesi, Glumikron cinsellik, Glumikron sorunlar, Glumikron uykusuzluk, Glumikron bağımlılık, Glumikron bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi GLUMIKRON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, GLUMİKRON'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Hipoglisemi (kandaki şeker seviyelerinin düşmesi) - belirtileri: terleme, yoğun açlık,

titreme, halsizlik, bilinç bulanıklığı ve solgunluk.

Hipoglisemi, GLUMİKRON 'un ciddi bir yan etkisidir ve genellikle ilaç aşırı dozlarda alındığında oluşur.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

• Ciltte alerji, kaşınma

• Mide rahatsızlıkları (karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, kabızlık) Kan ve karaciğer fonksiyonları ile ilgili anormal laboratuar tetkikleri görülebilir. Bu yan etkiler oldukça seyrek görülür ve tedavinin kesilmesi ile sona erer.

Yan etkilerin raporlanması

En önemli yan etkisi, hipoglisemidir (bkz. uyarılar). Bulantı, kusma, ishal, iştahsızlık, ağızda metal hissi, yanma gibi hafif mide-bağırsak şikayetleri genellikle doza bağlı olarak görülebilir. Cilt döküntüleri, kaşıntı, fotosensitivite bildirilmiştir. Baş dönmesi, baş ağrısı olabilir. Ciddi aşırı hassasiyet reaksiyonu, kolestatik sarılık, lökopeni, trombositopeni, aplastik anemi, hemolitik anemi ve eksfoliatif dermatit görülebilir. Bu ciddi yan etkilerde ilaç kesilmeli ve tekrar alınmamalıdır.