GLUCOTROL-XL 2.5 mg 20 tablet Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glucotrol nedir, Glucotrol ne için kullanılır, Glucotrol ne ilacı, Glucotrol neye yarar, Glucotrol ne işe yarar, Glucotrol neye iyi gelir, Glucotrol kullananlar, Glucotrol kullanımı, Glucotrol uygulama, Glucotrol etkileri, Glucotrol faydaları bilgilerini içerir.

2.GLUCOTROL-XL nedir ve ne için kullanılır?

GLUCOTROL XL 2.5 mg Kontrollü Salım Tabletler ilacın yavaş salınımına izin vermek üzere özel tasarlanmış bir kabuk içindedir. İlacın ismindeki "XL" ibaresi bu özelliğini temsil etmektedir. Her tablet etkin madde olarak 2.5 mg glipizid içerir. 20 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

GLUCOTROL XL etkin maddesi glipizid sulfonilüre adı verilen gruba dahil bir ilaçtır. Bu tür ilaçlar diyabete karşı (kan şekerini düşürerek diyabeti önlemek için) kullanılan ilaçlardır.

GLUCOTROL XL tek başına uygun diyet rejiminin başarılı olmadığı Tip 2 diyabet hastalarında diyete ilave olarak kullanılır.

Vücudunuz kanınızdaki şeker seviyesini uygun düzeyde tutmak için insulin üretir. Tip 2 diyabette:

• Vücudunuz yeterli insulin üretmiyor olabilir

• Vücudunuz üretilen insulini kullanamıyor olabilir

• Kanınızdaki şeker düzeyi çok yüksek olabilir

Eğer kan şekeri düzeyiniz kontrol altında değilse böbrek hasarı, sinir hasarı, körlük, dolaşım problemleri (vücudunuzdaki kan hareketi), ayak, bacak veya diğer uzuvların kaybı, yüksek kan basıncı, kalp krizi veya inme gibi ciddi medikal problemlere yol açabilir.

GLUCOTROL XL esas olarak aşağıdaki şekillerde çalışır:

• Vücudunuzun kendi insulininden daha fazla salmasına yardım ederek

• Vücudunuzun kendi insulinine daha fazla yanıt vermesine yardım ederek

• Vücut tarafından üretilen glukoz (şeker) miktarını düşürerek

GLUCOTROL XL almaya başladığınızdan sonra bile, diyet ve egzersiz programlarınıza uymaya devam etmelisiniz