GLIVEC 400 mg 30 film kaplı tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glivec nedir, Glivec ne için kullanılır, Glivec ne ilacı, Glivec neye yarar, Glivec ne işe yarar, Glivec neye iyi gelir, Glivec kullananlar, Glivec kullanımı, Glivec uygulama, Glivec etkileri, Glivec faydaları bilgilerini içerir.

2.GLIVEC nedir ve ne için kullanılır?

GLIVEC, 30 adet film kaplı tablet içeren ambalajlarda takdim edilmektedir. Her film tablet 400 mg imatinib içerir. GLIVEC tabletler, kenarları dışa doğru eğimli, oval, bir yüzünde "NVR", diğer yüzünde "SL" harfleri basılı olan, çok koyu sarı ile kahverengimsi turuncu arasında film kaplı tabletlerdir.

GLIVEC, erişkinlerde ve 3 yaşın üzerindeki çocuklarda aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

• Kronik miyeloid lösemi (KML): Lösemi beyaz kan hücrelerinde görülen bir kanser türüdür. Bu beyaz hücreler genellikle vücuda enfeksiyonla mücadele konusunda yardımcı olur. Kronik miyeloid lösemi, belirli anormal beyaz hücrelerin (bunlara "miyeloid" hücreler adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı bir lösemi türüdür.

GLIVEC ayrıca erişkinlerde aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

• Philadelphia kromozomu pozitif akut lenfoblastik lösemi (Ph-pozitif ALL): Lösemi beyaz kan hücrelerinde görülen bir kanser türüdür. Bu beyaz hücreler genellikle vücuda enfeksiyonla mücadele konusunda yardımcı olur. Akut lenfoblastik lösemi, belirli anormal beyaz hücrelerin (bunlara "lenfoblast" hücreler adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı bir lösemi türüdür.

• Sistemik mastositoz (SM): SM, belirli kan hücrelerinin (bunlara "mast" hücreler adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı bir kanser türüdür.

• Hipereozinofilik sendrom (HES): Bu, bazı kan hücrelerinin (bunlara "eozinofiller" adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı kan hastalığıdır.

• Gastrointestinal stromal tümörler (GIST): GIST, mide ve bağırsaklarda görülen bir kanser türüdür. Bu kanser, organları destekleyen dokulardaki kontrolsüz hücre çoğalmasından kaynaklanır.

GLIVEC yukarıda bahsedilen hastalıklarda anormal hücrelerin çoğalmasını engelleyerek etkisini gösterir. GLIVEC'in etkisini nasıl gösterdiği ya da bu ilacın size neden verildiği konusunda sorularınız varsa doktorunuza danışınız.