GLIPIOM 30/1000 mg 30 efervesan tablet Nedir

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glipiom nedir, Glipiom ne için kullanılır, Glipiom ne ilacı, Glipiom neye yarar, Glipiom ne işe yarar, Glipiom neye iyi gelir, Glipiom kullananlar, Glipiom kullanımı, Glipiom uygulama, Glipiom etkileri, Glipiom faydaları bilgilerini içerir.

2.GLIPIOM nedir ve ne için kullanılır?

GLIPİOM pioglitazon ve metformin adlı farklı etki maddelerinin bir kombinasyonudur. Bu iki madde tip 2 diyabet tedavisinde kullanılmaktadır.

GLIPİOM 30 ve 90 efervesan tablet içeren strip ambalajda sunulmaktadır. San benekli, düz yüzeyli ve yuvarlak efervesan tabletler şeklindedir.

GLIPIOM, tip 2 şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçlan ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına ya da diğer ağızdan verilenşeker hastalığı ilaçlan ile birlikte kullanılır.

Tip 2 şeker hastalarında, vücut yeterli insülin (kan şekerini kontrol eden bir hormon) salgılayamaz veya salgılanan instiline normal cevap alınamaz. GLIPIOM, vücudunuzunsalgıladığı insûlinin daha iyi kullanılmasını sağlayarak kan şeker seviyesini kontrol etmeyeyardımcı olur. Doktorunuz GLIPIOM tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6ay sonra kontrol edecektir.