GLINEXT 850 mg 112 mr film tablet { Inventim } Dozu

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glinext dozu, Glinext dozaj, Glinext doz aşımı, Glinext uygulama, Glinext kullanım şekli, Glinext kullanımı, Glinext kullanım süresi, Glinext açmı tokmu, Glinext nedir, Glinext ne için kullanılır, Glinext nasıl kullanılır, Glinext faydaları, Glinext etkileri, Glinext günde kaç kez, Glinext sabah mı akşam mı, Glinext fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Monoterapi ve diğer oral antidiyabetik ilaçlarla kombinasyon:

• Standart başlangıç dozu günde 1 kez bir adet GLİNEXT MR 500 mg film tablettir.

• 10-15 gün sonra kan glukoz düzeyleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır. Dozun yavaş yavaş artırılması gastrointestinal tolerabiliteyi artırabilir. GLİNEXT MR’nin önerilen maksimum dozu, günlük 2000 mg’dır.

• Doz, 10-15 gün aralıklarla 500 mg’lık artışla akşam yemekleri ile birlikte günde bir defa maksimum 2000 mg’a kadar arttırılabilir. Günde bir defa 2000 mg GLİNEXT MR ile glisemik kontrol sağlanamadığı durumda, yemeklerle birlikte günde 2 defa 1000 mg GLİNEXT MR kullanımı düşünülmelidir. Glisemik kontrole hala ulaşılamıyorsa, maksimum günlük doz 3000 mg olacak şekilde standart metformin tabletlere geçiş yapılabilir.

• Metformin ile daha önceden tedavi edilen hastalarda GLİNEXT MR’nin başlangıç dozu hızlı salman metforminin günlük dozlarına eşdeğer olmalıdır. Günlük 2000 mg’ın üzerinde metformin alan hastalarda, GLİNEXT MR tedavisine geçilmesi önerilmemektedir.

• Diğer bir oral antidiyabetik ilaçtan geçiş yapılacaksa; diğer ilaç kesilmeli ve yukarıda belirtilen dozlarda GLİNEXT MR başlanmalıdır.

• 850 ve 1000 mg GLİNEXT MR tedavisi, daha önce metformin tedavisi (uzatılmış veya hızlı salimli) görmüş hastalarda düşünülmelidir.

• 850 veya 1000 mg GLİNEXT MR dozu, akşam yemekleri ile birlikte alınan maksimum sırasıyla 1700 ve 2000 mg metformin dozuna (uzatılmış veya hızlı salimli) eşdeğer olmalıdır.

İnsülin ile birlikte kullanımı:

Daha iyi kan glukoz kontrolü sağlanması amacıyla, metformin ve insülin kombine olarak kullanılabilir. GLİNEXT MR’nin başlangıç dozu günde 1 kez 500 mg’dır; insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanmalıdır.

Daha önceden metformin ile insülin kombinasyonu alan hastalarda, 850 veya 1000 mg GLİNEXT MR dozu, akşam yemekleri ile birlikte alman maksimum sırasıyla 1700 ve 2000 mg metformin dozlarına eşdeğer olmalıdır; insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

GLİNEXT MR yemekler ile veya yemeklerden sonra bir bardak su ile oral yolla kullanılır. Tabletler çiğnenmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Kreatin klerensinde azalmaya paralel olarak GLİNEXT MR’nin plazma ve kandaki yarılanma ömrü uzar ve renal klerensi azalır. Bundan dolayı GLİNEXT MR serum kreatinin düzeyi 1.5 mg/dL’nin üzerinde olduğu erkek hastalarda ve 1.4 mg/dL’nin üzerinde olduğu kadın hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3). Klinik olarak Klkr <60 mL/dak. olan hastalarda GLİNEXT MR kullanılmamalıdır.

Karaciğer hastalığı GLİNEXT MR tedavisi sırasında laktik asidoz gelişmesi için bir risk faktörü olduğundan GLİNEXT MR karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımına dair yeterli veri bulunmadığından, GLİNEXT MR çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

85 g’a kadar olan metformin dozlarında belirli durumlarda laktik asidoz oluşmasına rağmen hipoglisemi görülmemiştir. Metforminin yüksek doz aşımı veya eşlik eden riskler laktik asidoza neden olabilir. Laktik asidoz tıbbi bir acil durumdur ve hastanede tedavi edilmelidir. Laktat ve metformini vücuttan uzaklaştırmanın en etkili yolu hemodiyaliz uygulamaktır.