GLIFIX PLUS 15/850 mg 30 film kaplı tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glifix Plus dozu, Glifix Plus dozaj, Glifix Plus doz aşımı, Glifix Plus uygulama, Glifix Plus kullanım şekli, Glifix Plus kullanımı, Glifix Plus kullanım süresi, Glifix Plus açmı tokmu, Glifix Plus nedir, Glifix Plus ne için kullanılır, Glifix Plus nasıl kullanılır, Glifix Plus faydaları, Glifix Plus etkileri, Glifix Plus günde kaç kez, Glifix Plus sabah mı akşam mı, Glifix Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tip 2 diyabet tedavisinde uygulanacak GLIFIX PLUS dozu etkinlik ve tolere edilebilirliğe göre kişiselleştirilmelidir.

GLİFİX PLUS başlangıç dozu hastaya uygulanan mevcut pioglitazon ve/veya metformin dozuna ve bu iki ilacın başlangıç dozlarına göre ayarlanmalıdır. Pioglitazonun olağan başlangıç dozu günde 15-30 mg’dır. Metforminin olağan başlangıç dozu günde 850-1000 mg’dır.

GLİFİX PLUS tedavisine günde bir veya iki kez yiyeceklerle beraber alman 15/850 mg film tablet ile başlanması önerilir.

GLİFIX PLUS tedavisi başlangıcında veya doz artırımlarında hastalar sıvı tutulumuyla ilişkili advers olaylar açısından dikkatle izlenmelidir.

Terapötik yanıtın yeterliliğine dayanarak GLİFİX PLUS dozu gerektiğinde kademeli olarak arttırılmalıdır.

GLİFİX PLUS’ın toplam günlük dozu, pioglitazonun (45 mg) ve metforminin (2550 mg) önerilen maksimum günlük dozlarını geçmemelidir.

Daha önce diğer oral hipoglisemik ilaçlarla tedavi edilmiş ve GLİFİX PLUS tedavisine geçilen hastalarda GLIFİX PLUS’ın etkinliği ve güvenliliğini araştıran bir çalışma yapılmamıştır. Tip 2 diyabet tedavisinde herhangi bir değişiklik glisemik kontrolde değişiklik meydana gelebileceğinden dikkatle ve uygun izlem altında yapılmalıdır.

Terapötik yanıtın değerlendirilmesi için yeterli süre tanınmalıdır. İdeal olarak tedavi HbAlc kullanılarak değerlendirilmelidir. HbAlc, tek başına AKG (açlık kan glukozu)’ye kıyasla uzun süreli glisemik kontrolün daha iyi bir göstergesidir. HbAlc son 2-3 aydaki glisemik kontrolü yansıtır. Klinik kullanımda, AKG ile ölçülen glisemik kontrol kötüleşmediği sürece hastaların HbAlc’de değişimin değerlendirilmesi için yeterli süre (8-12 hafta) GLİFIX PLUS ile tedavi edilmeleri önerilir.

Maksimum toplam günlük GLİFİX PLUS dozu yiyeceklerle beraber alınan 45/2550 mg’dır.
Maksimum günlük doz bölünmüş dozlar halinde alınmalıdır.

Uygulama şekli:

GLİFİX PLUS oral yolla alınır. Yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra almak metforminle ilişkili gastrointestinal belirtileri azaltabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: GLİFIX PLUS. böbrek yetmezliği veya böbrek fonksiyon bozukluğu (kreatinin klerensi <60 mL/dak.) olan hastalarda kullanılmamalıdır.

GLİFİX PLUS, fonksiyonel karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:
Pioglitazonun 18 yaş altı çocuklarda kullanımını destekleyen herhangi bir veri olmadığından, bu yaş grubunda GLIFİX PLUS kullanılması önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

GLİFİX PLUS ile ilgili doz aşımına dair veri mevcut değildir. GLİFİX PLUS’ın içeriğindeki pioglitazon ve metformin’e ilişkin doz aşımına ilişkiler aşağıda mevcuttur.

Pioglitazon

Hastalar, pioglitazonu önerilen en yüksek doz günde 45 mg’ın üstünde almışlardır.

Bildirilen maksimum pioglitazon dozu 4 gün için 120 mg/gün, sonra 7 gün için 180 mg/gün’dür ve herhangi bir semptom ile ilişkili değildir.

Aşın doz vakasında, hastanın klinik belirti ve semptomlarına göre uygun destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

Metformin İleri derecedeki metformin doz aşımı tıbbi aciliyeti olan ve hastanede tedavi edilmeyi gerektiren laktik asidoza yol açabilir.

Laktat ve metformini uzaklaştırmanın en etkili yöntemi hemodiyalizdir.