GLICLA MR 60 mg değiştirilmiş salımlı 60 tablet Yan Etkileri

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glicla yan etkileri, Glicla etkileri, Glicla zararları, Glicla belirtileri, Glicla uyarılar, Glicla önlemler, Glicla kilo aldırırmı, Glicla zayıflatırmı, Glicla zehirlenmesi, Glicla cinsellik, Glicla sorunlar, Glicla uykusuzluk, Glicla bağımlılık, Glicla bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, GLİCLA MR’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa GLICLA MR’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

En sık gözlenen yan etki kan şeker düzeyinde azalmadır (hipoglisemi). Eğer belirtiler tedavi edilmezse uyuklama hali, bilinç kaybı hatta komaya sebep olabilir. Şeker alımına rağmenuzayan veya şiddetli hipoglisemi durumunda derhal doktorunuza bildirin veya size en yakınhastanenin acil bölümüne başvurun.

Kan şeker düzeyinde azalma, GLİCLA MR’ın çok ciddi yan etkisidir ve genellikle İlaç aşırı dozlarda alındığında oluşur (Belirtileri için bakınız “GLİCLA MRh aşağıdaki durumlarda

DİKKATLİ KULLANINIZ").

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
  • Gözlerde ve ciltte sararmaya neden olabilen az sayıda karaciğer fonksiyonlarındabozulma vakası bildirilmiştir. Tedavinin kesilmesiyle bu belirtiler genellikle kaybolur.
  • Diğer sülfonilüre grubu ilaçların kullanımında olduğu gibi kan hücre sayısında ciddideğişiklik ve kan damar duvarlarının alerjik enflamasyonu, kanda sodyum düzeyindeazalma (Hiponatremi), karaciğer bozukluğu belirtileri (örn. sarılık) bildirilmiştir.Vakaların çoğunluğunda sülfonilüre tedavisinin kesilmesiyle belirtiler kaybolmuşturancak çok az vakada hayati tehlikesi olan karaciğer bozukluğuna neden olabilir.
  • Ciltte döküntü, kızarıklık, kaşınma ve kurdeşen gibi reaksiyonlar bildirilmiştir. Ciddicilt reaksiyonları da oluşabilir.
  • Kan hücrelerinde azalma (örn. trombositler, beyaz ve kırmızı kan hücreleri), solguncilt rengi, kanama zamanının uzaması, ciltte hafif çarpmaya bağlı morarmalar,boğazda yanma ve ateşe sebep olabilir. Bu semptomlar genellikle tedavinin kesilmesiile ortadan kalkar.
  • Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok

    seyrek görülür.

    Aş ağıda kilerden herhangi birini farkederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
  • Sindirim sistemi rahatsızlıkları (Karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, hazımsızlık, ishal,kabızlık). Tavsiye edildiği gibi ilaç yemeklerle birlikte alınırsa bu yan etkilerazalabilir.
  • Özellikle tedavinin başlangıcında kan şekeri düzeyindeki değişiklikten kaynaklanangeçici görme bozuklukları.
  • Bunlar GLİCLA M R'ın hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması