GEROFEN %5 jel 60 gr Dozu

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gerofen dozu, Gerofen dozaj, Gerofen doz aşımı, Gerofen uygulama, Gerofen kullanım şekli, Gerofen kullanımı, Gerofen kullanım süresi, Gerofen açmı tokmu, Gerofen nedir, Gerofen ne için kullanılır, Gerofen nasıl kullanılır, Gerofen faydaları, Gerofen etkileri, Gerofen günde kaç kez, Gerofen sabah mı akşam mı, Gerofen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Özel bir tavsiyede bulunulmamışsa, GEROFEN® günde 3-4 defa, gereksinime göre daha sık, 4-10 cm uzunluğunda deriye sürülüp ovulur.

Tedavinin süresine doktor karar verir. Genelde, 2-3 hafta boyunca hergün GEROFEN® sürülmesi yeterli olur.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde Gerofen jel günde birkaç defa (2 3 defa) ağrılı bölge üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.

Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Gerofen jelin göz ve göz çevresi, mukozalara ve açık yaralara temasından kaçınınız.

Jeli sürdükten sonra elleri su ve sabun ile yıkayınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Sistemik dolaşıma ng/ml gibi düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden özel bir uygulama gerektirmemektedir.

Pediyatrik popülasyon :

GEROFEN®, çocuk ve adolesanlarda yapılmış yeterli çalışma bulunmadığından 14 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Özel bir uygulama gerektirmemektedir.

Diğer :

Doz aşımı ve tedavisi

Eğer topikal kullanımda önerilen doz aşılırsa, jel anndınlmalı ve su ile yıkanmalıdır. Fazla miktarda uygulanıldığı veya kazara alındığı düşünüldüğünde doktor ile temasa geçilmelidir.

Belirtiler ve işaretler:

İbuprofenin 8 - 12 g miktannda oral yoldan alınması, yetişkinlerde baş dönmesi, uyuşukluk, baygınlık ve hipotansiyona yol açmıştır.

3-4 g İbuprofenin VA-2 yaşında bir çocuk tarafından alınması, apne ve siyanoza yol açmıştır.

Ağrı uyanlanna karşı solunum başlamıştır; hastanın sonraki gelişimi, yoğun bakım altında 12 saat içerisinde tamamen iyileşmesi şeklinde olmuştur.

GEROFEN®’ in lokal kullanımında zehirlenmeler, oral yoldan alımı ile karşılaştırıldığında perkütan rezorpsiyonu daha düşük olması nedeniyle değerlendirilememektedir.

Tedavi :

Belirlendiği şeklinin dışında GEROFEN®’ in oral kullanımdan sonra ortaya çıkan intoksikasyonlarda tedavinin semptoma göre belirlenmesi esastır. İbuprofen

zehirlenmelerinde belirli bir antidot bilinmemektedir.