GENOTROPIN MINIQUICK SC enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü içeren 1.8 IU (0.6 MG) tek doz 7 enjektör Saklanması

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Genotropin saklanması, Genotropin muhafazası, Genotropin soğuk, Genotropin nem, Genotropin karanlık, Genotropin ambalaj, Genotropin çocuklardan saklanması, Genotropin son kullanma tarihi, Genotropin firması, Genotropin kullanma talimatı, Genotropin üretici firma bilgilerini içerir.

5.GENOTROPIN MINIQUICK SC'in saklanması

(gün/ay/yıl)

GENOTROPİN MİNİQUİCK, bir doz Genotropin (büyüme hormonu) karıştırmak ve uygulamak için kullanılan bir şırıngadır.

Her bir GENOTROPİN MİNİQUİCK iki bölümlü ve bir iğneli bir kartuşla sunulmaktadır. Ek iğne isterseniz GENOTROPİN MİNİQUİCK ile verilen aynı Becton Dickinson Micro-Fineiğnelerden isteyiniz. Enjeksiyon miktarı daima 0.25 mL’ dir.

GENOTROPİN MİNİQUİCT< tek kullanımlıktır; bir doz uyguladıktan sonra bölüm 6 ’da anlatıldığı gibi yok ediniz.

Aşağıdaki şekil farklı bileşenleri tanımlamaktadır.

Koruyucu İç Kapak

Koruyucu Dış Kapak

İğne Tutucu İki Bölmeli Kartuş

Piston Kolu

iğne Kauçuk Tıpa Büyüme Parmak

Honnonuı Dayanağı

GENOTROPİN MİNİQUİCT< kartuşu bir bölümde büyüme hormonu tozu bir bölümde sıvı ihtiva eder. Piston çubuğunu saat yönünde çevirdiğinizde büyüme hormonu tozu ve sıvıkarışır ve toz erir.

1.

2.

Enjeksiyon iğnesinden kağıt kaplamayı sıyırın. İğneyi kauçuk tıpanın ucuna sıkıcayerleştirin. Döndürülebileceği kadar saatyönünde döndürerek GENOTROPİNMİNİQUİCK’ in üstüne vidalayın.

İğne yukarıya bakacak şekilde GENOTROPİN MİNİQUİCK’ i tutun. Piston ucunu saatyönünde sonuna kadar çevirin. ÇözeltiyiÇALKALAMAYIN. Yavaşça karıştırın.Çözeltiyi çalkalamak büyüme hormonunuzunköpüklenmesine neden olur ve etkin maddeyezarar verir. Çözeltinin berraklığını kontrol edinve sadece partikülsüz berrak çözeltiyi kullanın

İğnenin dış ve iç koruma kaplarını çıkarın.

3.

Enjeksiyon bölgesinde derinizi sıkıca kıstırın ve iğneyi tamamıyla derinin içine bastırın.

Piston ucunu tüm GENOTROPIN MINIQUICK içeriğini enjekte edecek kadar itin. Tümbüyüme hormonunun enjekte olduğundan eminolmak için iğneyi çıkarmadan bir iki saniyebekleyin

Enjeksiyondan sonra, iğnenin üzerine dış koruyucu kapağı yerleştirmeye kalkışmayın.Doktorunuz veya eczacınız tarafındanyönlendirildiğiniz şekilde ya da standartkılavuzlar doğrultusunda, şırıngayı, iğne, iç vedış koruyucu kapaklar ile birlikte atın.

Sorular ve Cevaplar Sorular

Şırıngada hava baloncukları görürsem sorun var mıdır?

Piston ucunu döndürdüğümde (2. adım) veya enjeksiyonyaptığımda (5. adım) bir dirençvarsa ne yapmalıyım?

Cevaplar

Hayır. GENOTROPIN MİNİQUİCK’den havayı çıkarmaya gerek yoktur. Şırıngadaki az hava miktarıenjeksiyon konusunda önemsizdir.

Direnç olabilir, çünkü iğne kauçuk tıpaya bir açıyla sokulmuştur.

Dış koruyucu kapağı (opak beyaz) dikkatlice iğnenin üzerine yerleştirin ve iğneyi çıkarmak için saatyönünün tersine çevirin. İğne ucu yukarıyı gösterecekşekilde MiniQuick şırıngayı tutun ve iğneyi şırınganınüzerine sıkıca yerleştirin. İğneyi şırıngaya takın.

İğne zarar görmüşse veya eğri İğneyi çöpe atın ve MiniQuickli yeni iğne kullanın, ise ne yapmalıyım?