GELOFUSINE 0.04 gr 500 ml solüsyon Dozu

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gelofusine dozu, Gelofusine dozaj, Gelofusine doz aşımı, Gelofusine uygulama, Gelofusine kullanım şekli, Gelofusine kullanımı, Gelofusine kullanım süresi, Gelofusine açmı tokmu, Gelofusine nedir, Gelofusine ne için kullanılır, Gelofusine nasıl kullanılır, Gelofusine faydaları, Gelofusine etkileri, Gelofusine günde kaç kez, Gelofusine sabah mı akşam mı, Gelofusine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Dozaj ve infüzyon hızı kan kaybının miktarına ve stabil hemodinamik durumu sürdürmek ve onarmak için bireysel ihtiyaçlara göre ayarlanır. Uygulanan doz başlangıçta ortalama 500 ila 1000 ml’dir, şiddetli kan kaybı durumunda daha yüksek dozlar uygulanmalıdır.

Yetişkinler

Yetişkinlerde, hastanın hemodinamik durumuna bağlı olarak uygun hızda 500 mİ uygulanır. Yüzde 20’den fazla kan kaybı durumunda genellikle kan veya kan bileşenleri GELOFUSİNE®’e ek olarak verilmelidir.

Pediyatrik hastalar

Çocuklarda GELOFUSİNE®’in güvenliği ve etkinliği tamamen kanıtlanmamıştır. Bu nedenle pozoloji üzerine herhangi bir öneri yapılamaz. GELOFUSİNE® bu hastalara sadece beklenen yararları potansiyel risklerine açıkça ağır basıyorsa uygulanmalıdır. Bu durumlarda hastaların yaygın klinik durumu hesaba katılmalı ve tedavi özellikle dikkatle izlenmelidir.(Bölüm 4.4’e bakınız).

Maksimum doz

Maksimum günlük doz hemodilüsyon derecesi ile belirlenir. Flematokritin kritik değerlerin altına düşmemesi için dikkat edilmelidir. Bölüm 4.4’e bakınız.

Gerekirse, kan veya kırmızı kan hücreleri ilave olarak transfüze edilmelidir.

Gerektiğinde yeterli şekilde yerine konması gereken plazma proteinlerinin (öm. albümin ve koagülasyon faktörleri) dilüsyonuna dikkat edilmelidir.

İnfüzyon hızı

İnfüzyon hızı asıl hemodinamik duruma bağlıdır. Anafılaktoid reaksiyonu mümkün olduğu kadar erken fark etmek için, çözeltinin ilk 20 - 30 ml’si yavaş verilmelidir. Ayrıca bölüm 4.4 ve 4.8’e bkz.

Şok durumlarında, 500 mİ GELOFUSİNE® basınçlı infüzyon ile hızlı bir şekilde 5-10 dakikada verilebilir.

Uygulama şekli:

İntravenöz infüzyon

GELOFUSİNE® çok hızlı verildiğinde mümkünse 37 °C’den fazla ılıtılmamalıdır.

Hayati acil durumlarda gerekli olabilecek basınçlı infüzyon durumunda ambalajdaki ve infüzyon setindeki hava, çözeltinin infüzyonundan önce çıkartılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

GELOFUSİNE® böbrek yetmezliği olan hastalara dikkatli uygulanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

GELOFUSİNE®’in pediyatrik hastalarda kullanımı ile ilgili dökümante edilmiş deneyimler yeterli olmadığından, normal hemodinamik durum ve dolaşımdaki sıvı hacminin sürdürülmesi ve onarılması için, bireysel ihtiyaçlara göre dikkatlice ayarlanmalıdır. Ayrıca bölüm 4.4’e bkz.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

GELOFUSİNE4 doz aşımı; hematokrit ve plazma proteinlerinde belirgin bir düşüşle hipervolemi ve dolaşım yüklenmesine yol açabilir. Bu, peşpeşe gelen kalp ve akciğer fonksiyonunun bozukluğu ile birleşebilir (pulmoner ödem). Dolaşım yüklenmesinin semptomları öm. baş ağrısı, dispne ve jugular ven konjestiyonudur.

Tedavi

Dolaşım yüklenmesi durumunda; infüzyon durdurulmalıdır ve hızlı hareket eden diüretik verilmelidir. Doz aşımı görülürse, hasta Ssemptomatik olarak tedavi edilmelidir.