GAVISCON ADVANCE 200 ml oral süspansiyon Dozu

Reckitt Benckiser Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gaviscon dozu, Gaviscon dozaj, Gaviscon doz aşımı, Gaviscon uygulama, Gaviscon kullanım şekli, Gaviscon kullanımı, Gaviscon kullanım süresi, Gaviscon açmı tokmu, Gaviscon nedir, Gaviscon ne için kullanılır, Gaviscon nasıl kullanılır, Gaviscon faydaları, Gaviscon etkileri, Gaviscon günde kaç kez, Gaviscon sabah mı akşam mı, Gaviscon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar: GAVISCON ADVANCE’in kullanım dozu yemeklerden sonra ve yatarken 5-10ml likittir (1-2 tatlı kaşığı).

12 yaşından küçük çocuklar: Sadece doktor tavsiyesi üzerine verilmelidir.

Uygulama şekli:

GAVISCON ADVANCE, oral yolla kullanılır. Kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır, özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: GAVISCON ADVANCE, kalsiyum karbonat içerdiğinden,

hiperkalsemi, nefrokalsinosis ve tekrarlayan böbrek kalsiyum taşı tedavisindeki hastalarda dikkatli olunmalıdır. Sodyum ve potasyum içerdiğinden dolayı böbrek bozukluğu olanhastalarda dikkatli olunmalıdır (Bkz. bölüm 4,4),

Karaciğer yetmezliği: Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: 12 yaşından büyük çocuklar için doz, yetişkinlerdeki gibi, yemeklerden sonra ve yatarken 5-10 ml’dir. 12 yaşın altındaki çocuklarda, sadece doktortavsiyesi üzerine verilmelidir.

Geriyatrik popülasyon: Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda septomatik tedavi uygulanmalıdır. Hastaya abdominal distansiyon oluşabileceği bildirilmelidir.