GADODIEM 287 mg/ml IV enjeksiyon için çözelti içeren 15 ml 1 flakon Kullanımı

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.GADODIEM nasıl kullanılır ?

Enjekte edilen miktar, kilonuza ve vücudunuzun hangi bölümünün inceleneceğine göre değişir. Normal doz 0.2 ml/kg vücut ağırlığı veya bazen 0.6 ml/kg vücut ağırlığına kadardır. 100 kg’dandaha ağır olsanız bile, normal koşullarda, 20 ml’den ve bazı durumlarda 60 ml’den fazla dozalmanız söz konusu olmayacaktır.

Özel hasta gruplarında doz belirlenmesi:

Eğer ağır böbrek rahatsızlığınız varsa veya karaciğer nakli olan veya karaciğer nakli olmak üzere bir hasta iseniz, size GADODİEM uygulanmamalıdır. GADODİEM, 4 haftalıktan daha küçükbebeklere de uygulanmamalıdır.

Orta derecede böbrek sorunlarınız varsa, size tetkik sırasında, sadece bir doz GADODİEM uygulanmalıdır. Bu durumda, eğer gerekiyorsa, size ikinci bir enjeksiyon en az 7 gün sonrayapılabilir.

1 yaşma kadar olan bebeklerde böbrek işlevleri tam olarak olgunlaşmamıştır. Bu nedenle bu yaş grubundaki bebeklere sadece tek doz enjekte edilmelidir. İkinci bir enjeksiyon gerekiyorsa, ilkenjeksiyondan sonra en az 7 gün geçmiş olmalıdır.

Doktorunuz, hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

65 yaşında veya daha yaşlı bir hasta iseniz, dozunuzda ayarlama yapılması gerekmez, ancak, böbreklerinizin iyi çalışıp çalışmadığını anlamak için size bir kan testi yapılacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

GADODİEM MR tetkiki öncesinde veya sırasında, genellikle tek bir enjeksiyon şeklinde yenlerinizden birine uygulanacaktır. Ek teşhis bilgilerine ulaşmak için bazen ikinci birenjeksiyonun daha uygulanması gerekebilir.

Bu ürünün kullanımı ile ilgili başka sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Kullanmanız gerekenden daha fazla GADODIEM kullanırsanız

Bu ilaç doktor kontrolünde ve klinikte uygulanacaktır.

GADODIEM'i kullanmayı unuttuysanız

GADODİEM uygulamasının ne zaman yapılacağı konusunda doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Bu ilaç size doktor kontrolünde, bir klinikte uygulanacaktır.

GADODIEM ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler