GABTIN 100 mg 20 kapsül Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gabtin gebelik kategorisi C'dir. Gabtin hamilelik kategorisi, Gabtin gebelik kategorisi, Gabtin emzirme, Gabtin anne sütüne geçer mi, Gabtin laktasyon, Gabtin hamilelerde kullanımı, Gabtin ve bebek, Gabtin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gabapentinin gebelerde güvenli kullanımı ile yeterli ve iyi kontrollü çalışma yoktur. Gabapentin gebelik döneminde ancak anneye potansiyel yararlan ve fetüse potansiyelriskleri çok iyi değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır.

Gebelik sırasında almdığmda, konjenital malformasyon oluşma riskinin epilepsinin kendisine mi, gabapentin kullanımına mı yoksa eş zamanlı alman antiepileptik ilaçlatınvarlığıyla mı ilişkili olup olmadığı konusunda kesin bir sonuca vanlamaz.

Laktasyon dönemi

Gabapentin insanlarda anne sütüne geçer. Gabapentinin anne sütü alan bebekte bir yan etkiye yol açıp açmayacağı bilinmediğinden, gabapentin emziren annelerde uyan ilekullanılmalıdır. Gabapentin emziren annelerde beklenen yarar risklerden kesinlikle dahafazlaysa kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan üreme yeteneği çalışmalan her zaman insanlarla ilgili öngörü sağlamaz.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir