FUNGAN 150 mg 2 kapsül Dozu

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungan dozu, Fungan dozaj, Fungan doz aşımı, Fungan uygulama, Fungan kullanım şekli, Fungan kullanımı, Fungan kullanım süresi, Fungan açmı tokmu, Fungan nedir, Fungan ne için kullanılır, Fungan nasıl kullanılır, Fungan faydaları, Fungan etkileri, Fungan günde kaç kez, Fungan sabah mı akşam mı, Fungan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde kullanımı

Flukonazolün günlük dozu hastalığın şiddetine göre belirlenmelidir. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, FUNGAN 150 mg’lik tek bir oral doz uygulanmalıdır.

Rekürren vajinal kandidiyaz insidansmı azaltmak için, ayda bir kez 150 mg’lik bir doz kullanılabilir. Tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, 4-12 ay arasında olmalıdır. Bazı hastalara daha sık aralarla verilmesi gerekebilir.

Uygulama şekli:

FUNGAN kapsül ağızdan alınır.

Kapsüller bütün olarak yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği:

Flukonazol, çok büyük oranda idrarla değişmeden atılır. Tek doz tedavide doz ayarlaması gerekmemektedir. Multipl flukonazol dozlan alacak olan, çocuklarda dahil olmak üzere renal fonksiyonu bozulmuş hastalarda, 50 mg ila 400 mg’lik bir başlangıç yükleme dozu (endikasyona uygun olarak) verilmelidir. Yükleme dozundan sonra, günlük doz (endikasyona uygun olarak) aşağıdaki tabloya göre düzenlenmelidir.

Kreatinin Klerensi (ml/dak) >50

<50 (diyalize girmeyen) Düzenli diyalize giren hastalar

Önerilen doz yüzdesi

%100

%50

Her diyaliz seansı sonrası %100

Düzenli diyalize giren hastalar her diyalizin ardından önerilen dozun %100’ünü, diyazlizin olmadığı günlerde kreatinin klerenslerine göre azaltılmış doz almalıdırlar.

Karaciğer yetmezliği:

Mevcut değil.

Pediyatrik popülasyon:

16 yaşından küçük çocuk hastalarda tek doz flukonazolün, doktor gözetimi haricinde kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Flukonazol ile ilgili doz aşımı vakalan bildirilmiştir ve bir vakada 42 yaşında HIV ile enfekte bir hastanın 8200 mg flukonazol aldığı söylendikten sonra, kişide halüsinasyonlar gelişmiş ve paranoid davranışlar göstermiştir. Hasta hastaneye kaldınlmış ve durumu 48 saat içinde eski haline dönmüştür.

Aşın doz durumlannda semptomatik tedavi (destekleyici önlemler ve gerektiğinde mide lavajı ile birlikte) yeterli olabilir.

Flukonazol, büyük oranda idrarla atılır; zorlu volüm diürezi, büyük bir olasıkla eliminasyon hızını artıracaktır. Üç saatlik bir hemodiyaliz seansı plazma düzeyini yaklaşık %
50 azaltır.