FROLIX 100 mg 15 film tablet Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Frolix dozu, Frolix dozaj, Frolix doz aşımı, Frolix uygulama, Frolix kullanım şekli, Frolix kullanımı, Frolix kullanım süresi, Frolix açmı tokmu, Frolix nedir, Frolix ne için kullanılır, Frolix nasıl kullanılır, Frolix faydaları, Frolix etkileri, Frolix günde kaç kez, Frolix sabah mı akşam mı, Frolix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji ve uygulama şekli

Diğer nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarda (NSAİİ) olduğu gibi, istenmeyen etkileri en aza indirebilmek için, her hastaya en düşük doz verilmeye çalışılmalıdır. Bu nedenle, FROLİX Tabletle yapılan başlangıç tedavisi gözlenerek doz ve sıklığı her bir hastamn ihtiyaçlarına uyacak şekilde ayarlanmalıdır. Tavsiye edilen günlük doz, bolünmüş dozlar halinde 150-200 mg’dır. Semptomlann şiddetine göre günlük doz toplam 300 mg’a çıkarılabilir, Romatoid artrit veya osteoartrit belirti ve semptomlannın giderilmesi için FROLİX’in tavsiye edilen dozu, günde iki, üç veya dört defaya bölünerek uygulanmak üzere günde 200 ila 300 mg’dır. Adet sancılarında, semptomların başlangıcında 100 mg, bunu takiben 4-6 saatte bir 50 -100 mg’dır. Maksimum günlük doz 300 mg’dır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda kullanımına dair veri mevcut değildir. Geriyatrik popülasyon: 65 yaş üzeri hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Diğer NSAİ ilaçlarda olduğu gibi yaşlı hastalarda ülser, kanama, flatulans ve kann ağnsı gibi gastrointestinal komplikasyonlan genç hastalara göre daha fazla görülmektedir. 43. Kontrendikasyonlar: FROLÎX Tablet, flurbiprofene hipersensitivitesi olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir. FROLİX astım, ürtiker veya aspirin veya başka bir NSAİİ kullanımı sonrasında aleıjik tipte reaksiyonlar geçirmiş hastalarda kullanılmamalıdır. Bu gibi hastalarda NSAİİ Tere karşı şiddetli, nadiren fatal, anafilaktik benzeri reaksiyonlar bildirilmiştir (bkz. Özel kullamm uyanlan ve önlemleri-Anafılaktoid reaksiyonlar ve önceden var olan astım). FROLİX, aspirin triadı olan hastalara verilmemelidir. Bu semptom kompleksi tipik olarak, aspirin veya diğer nonsteroid antiinflamatuvar ilaçları aldıktan sonra nazal polipli veya polipsiz rinit veya şiddetli, potansiyel olarak fatal bronkospazm geçiren astımlı hastalarda meydana gelir. Aktif peptik ülseri olan veya daha önce peptik ülser geçirmiş hastalarda flurbiprofenin kullammı kontrendikedir. Şiddetli kalp yetmezliği, hepatik yetmezlik ve renal yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir. Koroner arter by-pass greft operasyonu geçirenlerde ameliyat öncesi ağn kesici olarak kullanılması kontrendikedir. Hamileliğin son trimesterinde kontrendikedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarla akut doz aşımı sonrasında beliren semptomlar genellikle letaıji, uyuşukluk, bulantı, kusma ve epigastrik ağrıyla sınırlı olup, destekleyici tedaviyle geri dönüşlüdür. Gastrointestinal kanama meydana gelebilir. Hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği, solunum depresyonu ve koma da meydana gelebilir, ancak nadirdir. Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçların tedavide kullammı sonrasında anafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiş olup, bunlar doz aşımı sonrasında da meydana gelebilir. Aşın dozda bir nonsteroid antiinflamatuvar ilaç alan bir hastaya semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Spesifik ant i d otu yoktur. Semptomları olan veya çok yüksek derecede bir doz alan (normal dozun 5 ila 10 katı) hastalarda, ilacın alımından sonraki 4 saat içinde emezis ve/veya aktif kömür (yetişkinlerde 60 ila 100 g arası, çocuklarda 1 ila 2 g/kg) ve/veya ozmotik katartik endike olabilir. Proteinlere yüksek bağlanma oranı nedeniyle, zorlu diürez, idrar alkalileştirmesi, hemodiyaliz veya hemoperfüzyon yararlı olmayabilir.

Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alan