FRAXODI 11400 IU AXA/0.6 ml SC enjektabl solüsyon 2 enjektör Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fraxodi yan etkileri, Fraxodi etkileri, Fraxodi zararları, Fraxodi belirtileri, Fraxodi uyarılar, Fraxodi önlemler, Fraxodi kilo aldırırmı, Fraxodi zayıflatırmı, Fraxodi zehirlenmesi, Fraxodi cinsellik, Fraxodi sorunlar, Fraxodi uykusuzluk, Fraxodi bağımlılık, Fraxodi bırakma bilgilerini içerir.

Kanama belirtileri; Bunlar çoğunlukla, diğer risk faktörlerini taşıyan hastalarda daha sık görülür (Bakınız: Kontrendikasyonları ve İlaç etkileşmeleri)

• Bazen trombositopeni vakaları mevcuttur (Bakınız : Uyarılar/Önlemler). • Fraksiyone olmayan heparinlerin ve düşük molekül ağırlıklı heparinlerin yol açtığı, genellikle enjeksiyon bölgesinde meydana gelen cilt nekrozları nadir olarak rapor edilmiştir. Bu vakalarda önceden, sistemik belirtisi olan veya olmayan purpuralar veya ağrılı ve infiltre olan eritemli plakalar gözlenmiştir. Bu durumda tedaviye derhal ara verilmelidir. • İlacın sübkütan yolla verilmesi, enjeksiyon bölgesinde küçük hemotomların oluşmasıyla sonuçlanabilir. Bazı durumlarda enjeksiyon bölgesinde sert nodüller ortaya çıkabilir; bunlar heparinden değil, iltihabi reaksiyondan kaynaklanan kistlerdir. Nodüller birkaç gün içinde kaybolurlar ve tedavinin kesilmesini gerektirmezler. • Nadir olarak deri alerjisi veya sistemik alerji görülebilir. • Fraksiyone olmayan heparinlerin kullanımında olduğu gibi, ostesparoz riski birkaç ayda sonlanan tedaviden sonra ortadan kalkmaz. • Transaminazlarda artış görülür. • Asemptomatik veya hiperkalemi ve/veya hiponatremi ile birlikte görülebilen, tedavi kesildiğinde normale dönen nadir hipoaldosteronizm vakaları bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.