FOSDAY 3 G 2 efervesan tablet Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fosday uyarılar, Fosday zararları, Fosday önlemler, Fosday riskler, Fosday yan etkisi, Fosday alerji, Fosday alkol, Fosday hamileler, Fosday emzirme, Fosday araç kullanımı, Fosday fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Neredeyse tüm antibakteriyel ajanların kullanımında görülen Clastridium difficile ilişkili diyare (CDAD) bildirilmiştir. Antibakteriyel ilaçlarla tedavi, C. difficile fazlalığına neden olarak barsak florasını değiştirmektedir.

C. difficile, CDAD gelişimine neden olan toksin A ve toksin B üretmektedir. Hipertoksin oluşturan C. difficile suşu artmış morbidite ve mortaliteye neden olmaktadır ve bu enfeksiyonlar antimikrobiyal tedaviye dayanıklıdır ve kolektomi gerekebilmektedir. Antibiyotik kullanımını takiben diyare görülen tüm hastalarda CDAD düşünülmelidir.

Antibakteriyal ajan kullanımından sonraki 2 ay içinde gelişen CDAD bildiriminde dikkatli medikal öykü gereklidir.

CDAD’dan şüphelenildiğinde veya doğrulandığında, C. difficile’ye karşı direkt etkili olmayan antibiyotik kullanımına son vermek gerekebilir. Uygun sıvı ve elektrolit uygulaması, protein takviyesi, C. difficile antibiyotik tedavisi ve cerrahi değerlendirme klinik uygulama olarak belirtilmektedir.

Yiyeceklerle birlikte alınması, kan ve idrar seviyelerinde hafif düşmeye neden olacak şekilde etkin maddenin emilimini geciktirebilir. FOSDAY aç karnına alınmalıdır (yemeklerden 2-3 saat sonra). Geceleri yatmadan önce ve mesane boşaldıktan sonra kullanılması önerilir.

Nefrit, pyelonefrit gibi üst üriner sistem enfeksiyonlarında kullanılması önerilmemektedir.

On iki yaş altındaki çocuklarda fosfomisin etkinlik ve güvenilirliği ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü klinik çalışma bulunmadığından, kullanımı önerilmemektedir.

Tedaviden önce ve tedavinin tamamlanmasından sonra kültür ve duyarlılık testleri için idrar örnekleri alınmalıdır.

Sodyum uyarısı

Bu tıbbi ürün her dozunda 237,97 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

FOSDAY'in araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.