FORZIGA 10 mg 28 film kaplı tablet Nedir

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Forziga nedir, Forziga ne için kullanılır, Forziga ne ilacı, Forziga neye yarar, Forziga ne işe yarar, Forziga neye iyi gelir, Forziga kullananlar, Forziga kullanımı, Forziga uygulama, Forziga etkileri, Forziga faydaları bilgilerini içerir.

2.FORZIGA nedir ve ne için kullanılır?

  • FORZİGA sarı renkte, bikonveks, yaklaşık 1.1 x 0.8 cm boyutlarında, baklava şeklinde film kaplı tablettir. Bir tarafında “10” ve diğer tarafında “1428” baskısı vardır. FORZİGA 28, veya 90 tabletlik blisterlerde karton kutularda kullanıma sunulmaktadır.
  • FORZİGA etkin madde olarak 10 mg dapagliflozin (Dapagliflozin propandiol monohidrat olarak) içerir. Dapagliflozin içeren FORZİGA ağız yolu ile alman oral antidiyabetikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir.
  • FORZİGA yetişkin hastalarda (18 yaş ve üzeri) “Tip 2 diyabet” adı verilen bir tür şeker hastalığının tedavisinde kullanılır. Tip 2 diyabetiniz varsa pankreasınız kanınızdaki şeker miktarını düşüren bir enzim olan insülini yeterli üretemez veya vücudunuz, pankreas tarafından üretilen insülini gerektiği şekilde kullanamaz. Bunun sonucunda kanınızdaki şeker düzeyi yükselir.
  • FORZİGA, kanınızdaki fazla şekeri idrarınız yoluyla uzaklaştırarak etki gösterir.
  • FORZİGA eğer diyabetiniz diğer diyabet ilaç/ilaçları, diyet ve egzersiz ile kontrol altına alınamıyor ise kullanılır.
  • Eğer metformine karşı dayanıksızsanız doktorunuz size FORZİGA’yı tek başına almanızı ya da diyabet tedavisinde kullanılan diğer ilaçlarla birlikte almanızı önerebilir. FORZİGA başka bir ilaç ile birlikte veya kanınızdaki şeker miktarını düşüren insülin ile birlikte kullanılabilir.
  • Doktorunuz, eczacınız veya hemşireniz tarafından verilmiş olan diyet ve egzersiz önerilerine