FLUKODEKS 2 mg/ml IV infüzyon için çözelti 200 ml (setsiz) Endikasyonları

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flukodeks endikasyonları, Flukodeks tedavisi, Flukodeks ne işe yarar, Flukodeks neye yarar, Flukodeks ne için kullanılır, Flukodeks nedir, Flukodeks faydaları, Flukodeks ne ilacı, Flukodeks ne zaman kullanılır, Flukodeks kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Kültür ve diğer laboratuvar çalışmalarının sonuçları bilinmeden önce tedavi başlatılabilir.

Fakat bu sonuçlar mevcut olduğunda, tedavi gerektiği şekilde düzenlenmelidir.

FLUKODEKS, aşağıdaki durumların tedavisinde endikedir:

1. Kriptokoksik menenjit ve diğer organların (akciğer ve cilt gibi) enfeksiyonları dahil olmaküzere kriptokokkoz. AİDS’li hastalar, organ nakli yapılmış veya immünosupresyonun diğersebepleri olan veya normal bulunan hastalar tedavi edilebilir. Flukonazol, AİDS’li hastalardakriptokoksik hastalığın nüksünü önlemek için idame tedavisi olarak kullanılabilir.

2. Kandidemi, dissemine kandidiyaz ve yayılıcı (invazif) kandida enfeksiyonlarının diğerformları dahil olmak üzere sistemik kandidiyaz. Bunlar periton, endokard, göz, akciğer ve idraryolları enfeksiyonlarını kapsar. Habis hastalığı olan, yoğun bakım ünitelerinde yatan, sitotoksikveya immünosupresif tedavi gören veya kandida enfeksiyonlarına predispoze edici diğerfaktörlerin bulunduğu hastalar tedavi edilebilirler.

3. Mukozal kandidiyaz. Bunların arasında orofarenjeal, özofajeal, yayılıcı olmayan (non-invazif)bronkopulmoner enfeksiyonlar, kandidüria ve mukokütan kandidiyaz (proteze bağlı ağız yarası)vardır. Normal veya bağışıklık fonksiyonları bozulmuş hastalar tedavi edilebilir. AİDS’lihastalardaki orofarenjeal kandidiyazm yinelenmesinin önlenmesinde kullanılabilir.

4. Habis hastalık sebebiyle sitotoksik kemoterapi veya radyoterapi uygulaması sonucu fungalenfeksiyonlara predispoze olmuş hastalarda fungal enfeksiyonların önlenmesinde.

5. İmmün sistemi yeterli hastalarda, koksidioidomikoz, parakoksidioidomikoz, sporotrikoz vehistoplazmoz dahil derin endemik mikozlarda.