FLOXIMED %0.3 5 ml göz damlası Uyarılar

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Floximed uyarılar, Floximed zararları, Floximed önlemler, Floximed riskler, Floximed yan etkisi, Floximed alerji, Floximed alkol, Floximed hamileler, Floximed emzirme, Floximed araç kullanımı, Floximed fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sadece oküler kullanım içindir.

Deri döküntüsü veya herhangi bir diğer aşırı duyarlılık bulgusu ilk görüldüğünde FLOXİMED kesilmelidir.

Sistemik kinolon tedavisi alan hastalarda, bazıları ilk dozu takiben, ciddi ve nadiren ölümcül aşırı duyarlılık (anafılaktik) reaksiyonları bildirilmiştir. Bazı reaksiyonlara, kardiyovaskülerkollaps, bilinç kaybı, karıncalanma, faringeal veya yüzde ödem, dispne, ürtiker ve kaşıntıeşlik etmiştir. Sadece bir kaç hastanın aşırı duyarlılık reaksiyonu öyküsü vardı (Bkz. Bölüm4.8).

Ciddi akut aşırı duyarlılık reaksiyonlarında derhal acil tedavi gerekebilir. Oksijen ve hava yollarının kontrolünün yapılması klinik olarak belirtilmiştir.

Tüm antibakteriyel ürünlerde olduğu gibi, uzun süreli siprofloksasin kullanımı, duyarlı olmayan bakteri türlerinin ve mantar gelişmesine neden olabilir. Eğer süperenfeksiyon ortayaçıkarsa, uygun tedavi başlatılmalıdır.

Kinolon grubu ilaçların bazı üyelerinin sistemik olarak alınması halinde direkt gün ışığına maruz kalan hastalarda şiddetli güneş yanığı reaksiyonu gibi orta veya şiddetli fototoksisitegözlenmiştir. Aşırı güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Fototoksisite görülürse tedavikesilmelidir.

Siprofloksasin dahil sistemik florokinolon tedavisi ile özellikle yaşlı hastalarda ve eşzamanlı kortikosteroidlerle tedavi edilenlerde, tendon enflamasyonu ve yırtılması meydana gelebilir.Bu yüzden FLOXİMED tedavisi tendon enflasmayonunun ilk işaretinde kesilmelidir.

FLOXİMED göz damlası, koruyucu olarak benzalkonyum klorür içermektedir ve iritasyona neden olabilir ve yumuşak kontakt lenslerde renk değişimine neden olduğu bilinmektedir. Bunedenle, hastalara FLOXİMED uygulaması öncesi kontakt lenslerini çıkarmaları veFLOXİMED uygulamasından sonra, kontakt lenslerini takmadan önce 15 dakika beklemelerianlatılmalıdır.

Oküler bir enfeksiyonun tedavisi sırasında kontakt lens takılması önerilmemektedir. Bu yüzden hastalara, FLOXİMED tedavisi sırasında kontakt lenslerini takmamaları tavsiyeedilmelidir.

FLOXİMED, yardımcı madde olarak sodyum ve mannitol içermektedir. Ancak, kullanım yolu nedeniyle herhangi bir olumsuz etki beklenmemektedir.

Pediyatrik popülasyon

Bir yaşında küçük çocuklarda, özellikle yeni doğanlarda klinik deneyim oldukça sınırlıdır. FLOXİMED’in gonokokal ve klamidyal kökenli oftalmia neonatorumu olan yeni doğanlardakulanımı bu hasta grubunda çalışılmadığı için önerilmemektedir. Oftalmia neonatorumu olanyeni doğanlar durumlarına uygun bir tedavi almalıdırlar.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bu ürünün araç veya makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur veya göz ardı edilebilir düzeydedir.

Görmenin geçici bulanıklaşması veya diğer görme rahatsızlıkları nedeniyle, araba veya araç kullanımı etkilenebilir. Damlatma sırasında görme bulanıklığı oluşursa hasta, araba veya araçkullanmadan önce görme netleşene kadar beklemelidir.