FLIXOTIDE diskus 250 mcg 60 doz diskus Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flixotide nedir, Flixotide ne için kullanılır, Flixotide ne ilacı, Flixotide neye yarar, Flixotide ne işe yarar, Flixotide neye iyi gelir, Flixotide kullananlar, Flixotide kullanımı, Flixotide uygulama, Flixotide etkileri, Flixotide faydaları bilgilerini içerir.

2.FLIXOTIDE nedir ve ne için kullanılır?

FLIXOTIDE Diskus, flutikazon propiyonat içerir. Flutikazon propiyonat kortikosteroidler adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve yangı (iltihap, enflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

FLIXOTIDE Diskus düzenli tedavi gereken hastalarda astım ataklarının önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle “önleyici” olarak da adlandırılır. Düzenli olarak her gün kullanılması gerekir.

FLIXOTIDE Diskus nefes darlığı hissettiğiniz ani astım ataklarının tedavisinde kullanılmaz.

KOAH’ta tek başma kullanılması önerilmez.

™: Flixotide ve Diskus GlaxoSmithKline şirketler grubunun tescilli markalandır.

Ayrıca, KOAFFlı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında kullanılır.

FLIXOTIDE Diskus her uygulamada 250 mikrogram flutikazon propiyonat salıveren 28 veya 60 dozluk bir cihazdır. Diskus cihazı folyo poşet ile ambalajlanmıştır ve folyo poşet yalnızca ilk kez kullanıma başlanacağı zaman açılmalıdır. Açıldıktan sonra folyo poşet atılmalıdır.