FLIXONASE 400 mcg nazal damla Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flixonase dozu, Flixonase dozaj, Flixonase doz aşımı, Flixonase uygulama, Flixonase kullanım şekli, Flixonase kullanımı, Flixonase kullanım süresi, Flixonase açmı tokmu, Flixonase nedir, Flixonase ne için kullanılır, Flixonase nasıl kullanılır, Flixonase faydaları, Flixonase etkileri, Flixonase günde kaç kez, Flixonase sabah mı akşam mı, Flixonase fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve 16 yaş üzeri adolesanlarda:

Bir nazal damlalık içeriği (400 mikrogram) günde 1 ya da 2 kez damlatılmalıdır.

Bu doz etkilenen burun delikleri arasında eşit olarak bölünmelidir.

Uygulama şekli:

İlaçla tam terapotik fayda sağlanması için düzenli kullanım gereklidir. Hızlı etki oluşmadığında, ilaç birkaç hafta kullanılmadan maksimum iyileşmenin sağlanamayacağı hastaya açıklanmalıdır.

FLIXONASE Nazal Damla sadece intranazal yolla uygulama içindir, gözle temasından kaçınılmalıdır.

Nazal poliplerde durumun ciddiyetini izlemek için düzenli tıbbi değerlendirme gerekir.

Tek taraflı polipler nadiren görülür ve başka hastalıkların göstergesi olabilir. Tanı bir uzman tarafından doğrulanmalıdır.

t

Böbrek / karaciğer yetmezliği:

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

16 yaşından küçük çocuklarda flutikazon propiyonatın nazal polip tedavisinde kullanımını önermek için yeterli bilgi yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

İntranazal flutikazon propiyonatın akut veya kronik aşırı doz etkisi hakkında* hiçbir/ veri yoktur. Sağlıklı gönüllülere 7 gün süre ile günde 2 kez 2 mg flutikazon propiyonat intranazal olarak uygulandığında hipotalamus-hipofız-adrenal (HPA) eksen fonksiyonları üzerinde herhangi bir etki yapmamıştır.

Önerilen dozlardan daha yüksek dozların uzun süreli uygulanması geçici olarak adrenal fonksiyonda baskılanmaya neden olabilir.

Bu hastalarda flutikazon propiyonat tedavisine semptomları kontrol altma almaya yetecek dozda devam edilmelidir; adrenal fonksiyon birkaç gün içinde normale dönecektir ve bu durum plazma kortızol seviyesi ölçülerek izlenebilir.