FLAGYL 500 mg 20 film tablet {E.İ.P} Etkileşimi

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flagyl etkileşimi, Flagyl etken madde, Flagyl yardımcı maddeler, Flagyl alkol, Flagyl etkileşim, Flagyl kullananlar, Flagyl dozu, Flagyl kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Önerilmeyen kombinasyonlar:

- Metronidazol-disulfiram: Disulfiram ile kombine kullanımı deliryum ve zihin bulanıklıklarına yol açabilir.

- Alkol: Disülfiram tipi bir reaksiyona (yüz ve boyun bölgesinde kızarıklık, kusma, taşikardi) yol açmamak için tedavi sırasında ve tedavi sonlandıktan sonra en az 2 gün süreyle alkollü içki ya da alkol içeren ilaç kullanılmamalıdır.

Dikkatli kullanılması gereken kombinasyonlar:

o Varfarin: Metronidazol oral yoldan kullanılan antikoagülanların karaciğerde yıkımını azalttığından, birlikte kullanımda bu preparatların etkisi ve hemoraji riski artabilir. Bu nedenle kombine kullanımda protrombin düzeyleri sık aralıklarla kontrol edilmeli ve uygulanacak oral antikoagülan dozu ayarlanmalıdır. o Lityum: Metronidazolle birlikte kullanıldığında lityumun plazma düzeyleri yükselebilir. Bu nedenle lityum tedavisi altındayken metronidazol uygulanan hastalarda lityum, kreatinin ve elektrolitlerin plazma konsantrasyonları izlenmelidir. o Siklosporin: Siklosporin serum seviyelerinde yükselme meydana gelebilir. Metronidazolle birlikte uygulama gerekiyorsa serum siklosporin ve kreatinin düzeyleri yakından izlenmelidir.

o Fenitoin-fenobarbital: Metronidazolün eliminasyonu artarak, serum düzeylerinde azalma görülebilir.

o 5-fluorourasil: Metronidazolle birlikte kullanıldığında 5-fluorourasilin atılımı azalır ve

buna bağlı olarak toksik etkileri artar. o Busulfan: Metronidazol plazma busulfan miktarını artıracağından ciddi busulfan toksisitesine neden olabilir.