FIXODIP 10 mg 20 efervesan tablet Dozu

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fixodip dozu, Fixodip dozaj, Fixodip doz aşımı, Fixodip uygulama, Fixodip kullanım şekli, Fixodip kullanımı, Fixodip kullanım süresi, Fixodip açmı tokmu, Fixodip nedir, Fixodip ne için kullanılır, Fixodip nasıl kullanılır, Fixodip faydaları, Fixodip etkileri, Fixodip günde kaç kez, Fixodip sabah mı akşam mı, Fixodip fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Hipertansiyon tedavisi için amlodipin başlangıç dozu günde bir kere 5mg’dır ve başlangıç dozu hastanın yanıtına göre maksimum doz olan 10mg/gün’e yükseltilebilir.

Tiyazid diüretikler, beta blokörler ve anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri ile kombine olarak kullanıldığında doz ayarlaması gerekmez.

Angina tedavisi için önerilen doz günde bir kez 5-10mg’dır. Yaşlılarda veya karaciğer yetmezliği olanlarda daha düşük dozlar uygulanır (2,5-5mg).

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir. ALODİS bir bardak suda eritilerek içilmelidir. ALODİS her gün aynı saatte alınmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek bozukluğu olanlarda plazma düzeylerinde bir farklılık görülmemiştir. Bu hasta popülasyonunda amlodipin için doz ayarlamasına gerek yoktur. Amlodipin diyaliz ile atılmaz.

Karaciğer yetmezliği:

Amlodipin karaciğerde yavaş olarak metabolize edildiğinden karaciğer fonksiyonları bozulmuş olan hastalarda yarı ömrü uzayacağından dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda ALODİS kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Amlodipinin doz aşımına dair yeterli bilgi bulunmamaktadır. Ancak eldeki veriler, aşırı periferik vazodilatasyon ve buna bağlı olarak gelişen uzun süreli hipotansiyon ve bradikardi oluşabileceğini göstermektedir.

Tedavi

Böyle bir durumda kalp ve solunum fonksiyonlarının izlenmesi, alt ekstremitelerin yükseğe kaldırılması, dolaşan sıvı hacmi ve atılan idrar hacminin izlenmesi gerekir. Amlodipin proteine yüksek oranda bağlanacağı için diyaliz yararlı olmayabilir. Bazı durumlarda midenin yıkanması yararlı olabilir. İntravenöz kalsiyum glukonat, kalsiyum kanal blokajı etkilerini gidermede faydalı olabilir.