FEXAVIL 180 mg 20 film tablet Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fexavil nedir, Fexavil ne için kullanılır, Fexavil ne ilacı, Fexavil neye yarar, Fexavil ne işe yarar, Fexavil neye iyi gelir, Fexavil kullananlar, Fexavil kullanımı, Fexavil uygulama, Fexavil etkileri, Fexavil faydaları bilgilerini içerir.

2.FEXAVIL nedir ve ne için kullanılır?

FEXAVIL’in etkin maddesi feksofenadin hidroklorür’dür. 1 film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür (168 mg feksofenadin) bulunur. Tabletler, açık pembe renkli, bir yüzü çentikli oblong film tabletlerdir.

FEXAVİL, 10 ve 20 film tabletlik blisterler içeren karton kutu ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

FEXAVIL’in 2 dozaj şekli mevcuttur. FEXAVİL 180, bir film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür içerir. FEXAVİL 120, bir film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür içerir.

FEXAVIL, antihistaminik ilaçlar grubundandır. Antihistaminik ilaçlar, saman nezlesi (mevsimsel aleıjik rinit) denen hastalıkla ortaya çıkan aksınk, kaşıntılı burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi belirtileri ayrıca kronik idiyopatik ürtiker denen hastalıkta görülen ciltte kaşıntı ve kızarma gibi belirtileri iyileştirirler.

Doktorunuz size veya 12 yaşından büyük olan çocuğunuza FEXAVİL’i, kronik idiyopatik ürtiker adı verilen hastalığa bağlı olarak gelişen aşağıdaki belirtilerin giderilmesi için reçetelemiş olabilir: