FEXADYNE 120 mg 20 tablet Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fexadyne nedir, Fexadyne ne için kullanılır, Fexadyne ne ilacı, Fexadyne neye yarar, Fexadyne ne işe yarar, Fexadyne neye iyi gelir, Fexadyne kullananlar, Fexadyne kullanımı, Fexadyne uygulama, Fexadyne etkileri, Fexadyne faydaları bilgilerini içerir.

2.FEXADYNE nedir ve ne için kullanılır?

FEXADYNE’nin etkin maddesi feksofenadin hidroklorür'dür. 1 film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür (112 mg feksofenadin) bulunur, Tabletler, eflatun renkli, bir yüzü 120 baskılı, kapsül biçimli (oblong) film kaplıdırlar.

FEXADYNE, 20 film tabletlik blistcrlcr içeren karton kutu ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

FEXADYNE’nin 2 dozaj şekli mevcuttur. FEXADYNE 180, bir film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür İçerir. FEXADYNE 120, bir film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür içerir.

FEXADYNE, antihistaminik ilaçlar grubundandır. Anlihistaminik ilaçlar, saman nezlesi (mevsimsel alerjik rinit) denen hastalıkla ortaya çıkan aksırık, kaşıntılı burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi belirtileri iyileştirirler.

  • Doktorunuz size veya 12 yaşından büyük olan çocuğunuza FEXADYNE’i, mevsimsel aleıjik rinit adı verilen hastalığa bağlı olarak gelişen aşağıdaki belirtilerin giderilmesi için reçetelenmiş olabilir:
  • Burun akıntısı
  • Burun, damak ve boğazda kaşıntı
  • Gözlerde kızarma ve sulanma