FERRUM HAUSMAN 150 ml şurup Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferrum Hausman uyarılar, Ferrum Hausman zararları, Ferrum Hausman önlemler, Ferrum Hausman riskler, Ferrum Hausman yan etkisi, Ferrum Hausman alerji, Ferrum Hausman alkol, Ferrum Hausman hamileler, Ferrum Hausman emzirme, Ferrum Hausman araç kullanımı, Ferrum Hausman fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

- Anemi, her zaman bir doktor gözetiminde tedavi edilmelidir.

- Tedavi başarılı olmazsa (3 hafta sonra hemoglobin düzeyindeki artış aşağı yukarı 2-3 gr/dl olmazsa), tedavi tekrar gözden geçirilmelidir.

- Tekrarlayan kan transfiizyonu yapılan hastalar, eritrositle birlikte demir verildiğinden, aşırı demir yüklenmesine karşı uyanlmalıdır.

- Alkolizm ve intestinal İnflamasyonlu durumlarda dikkatli kullanılmalıdır.

- Mide ülseri bulunan hastalara dikkatle verilmelidir.

- Oral demir preparatlannın kullanımı sırasında dışkının rengi koyulaşabilir, bu durum normal olup herhangi bir önlem gerektirmez. Dışkıda gizli kan aranması sırasmda yanılgıya neden olmaz. Bu nedenle bu inceleme sırasında tedavinin kesilmesine gerek yoktur.

- Enfeksiyon veya malignensiye bağlı anemide, alınan demir retiküloendotelyal sistemde depolanır ve primer hastalığın tedavisini takiben mobİlize olarak kullanılır.

- Süt ile beraber alınmamalıdır.

- 6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması/yutulması fatal zehirlenmelere yol açar. Aşırı dozda alınması halinde hastalar, doktor ya da zehir danışmayı aramaları konusunda uyarılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç sürme ve makine kullanma konusunda bir etki yaratması olası değildir.