FERRO SANOL 20 duodenal kapsül Kullanımı

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

FERRO SANOL DUODENAL'i daima doktorunuz tavsiye ettiği şekilde alımz. Yetişkinler ve 6 yaş sonrası çocuklarda, günde birer kapsül çiğnenmeden bir miktar su ile alınır. Ağır kansızlık durumlarında yetişkinlere ve 15 yaş üstü ergen kişilere veya vücut ağırlığı 50 kg üzerinde olan kişilere, tedavinin başında 2-3 kat daha yüksek doz verilebilir. Günde kilo başına 5 mg'dan fazla demir kullanmayınız.

Tedavinin süresi laboratuvar izleme çalışmaları ile belirlenmektedir. Tedavi normal değerler elde edilinceye ve vücut demir depoları tekrar doluncaya kadar devam ettirilmelidir. Tedavi süresi eksikliğin şiddetine bağlı olarak değişmektedir fakat genellikle 10 ila 20 haftalık tedavi gerekmektedir. Belli bir başka hastalığa bağlı inatçı demir eksikliğinde tedavi süresi artırılabilmektedir. Demir eksikliğinin önlenmesinde tedavi süresi duruma bağlı olarak değişebilmektedir (hamilelik, kan verilmesi durumu, kronik hemodiyaliz, planlanmış kendi kendine kan verme durumları gibi)

Uygulama yolu ve metodu

FERRO SANOL DUODENAL bir miktar su ile alınır.

Kapsülün yutulmasında güçlük çekiyor veya kapsülü yutmak istemiyor iseniz, kapsülün gövdesini yutmadan, kapsül içeriğini bir kaşığa boşaltarak yutabilirsiniz. Bu şekilde yutulan pelletlerden sonra yeterli miktarda su içmelisiniz.

Çocuklarda kullanımı

6 yaşından büyük çocuklarda günde birer kapsül çiğnenmeden bir miktar su ile alınır.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda herhangi bir doz değişikliği gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları

Şiddetli böbrek hastalığına bağlı eritropoietin eksikliği durumunda, FERRO SANOL DUODENAL, eritropoietin ile birlikte verilmelidir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz. İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Doktorunuz FERRO SANOL DUODENAL ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz çünkü istenen sonucu alamazsınız. Eğer FERRO SANOL DUODENAL'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla FERRO SANOL kullanırsanız

FERRO SANOL DUODENAL 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması/yutulması fatal (ölümcül) zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçları çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Aşırı dozda alındığında doktorunuzu ya da zehir danışmayı derhal arayınız.

FERRO SANOL'i kullanmayı unuttuysanız

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir.

Takip eden dozun yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

FERRO SANOL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Herhangi bir etki beklenmemektedir.