FENISTIL 1 mg 30 gr jel { Glaxo Smithkline } Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fenistil dozu, Fenistil dozaj, Fenistil doz aşımı, Fenistil uygulama, Fenistil kullanım şekli, Fenistil kullanımı, Fenistil kullanım süresi, Fenistil açmı tokmu, Fenistil nedir, Fenistil ne için kullanılır, Fenistil nasıl kullanılır, Fenistil faydaları, Fenistil etkileri, Fenistil günde kaç kez, Fenistil sabah mı akşam mı, Fenistil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde, günde 2-4 defa uygulanır. Hamileliğin ilk 3 ayı sonrasında incelmiş, gergin ve enflamasyonlu cilt yüzeyine sürülmemesi- dikkatle kullanılması - gerekir.

Uygulama şekli:

FENİSTİL haricen uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

FENİSTİL’in böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde kullanımı araştırılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

FENİSTİL, bebeklerin ve küçük çocukların geniş cilt alanlarında, özellikle soyulma ya da enflamasyon varsa, kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

FENİSTİL’in yaşlılarda kullanımı araştırılmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

FENİSTİL ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir. Bununla birlikte, FENİSTİL, çok geniş yüzeye veya zedelenmiş cilde uygulandığında veya kazarafazla miktarda ağızdan alındığında, H1 antihistaminiklerin aşırı dozuna özgü bazısemptomlara neden olabilir: Uyuşukluk ile birlikte santral sinir sistemi (SSS) depresyonu(özellikle yetişkinlerde); heyecan, ataksi, halüsinasyonlar, tonik-klonik spazmlar, midriyazis,ağız kuruluğu, yüzde kızarma, idrar retansiyonu ve ateş gibi SSS stimülasyonu veantimuskarinik etkiler (özellikle çocuklarda). Ayrıca hipotansiyon görülebilir.

Tedavi: Antihistaminiklerin aşırı dozuna karşı spesifik bir antidot yoktur. Ağızdan yüksek dozda ilaç alınması durumunda genel acil tedavi uygulanmalıdır: Aktif kömür, tuz laksatiflerve gerektiğinde genel dolaşım ve solunumu destekleyici önlemler. Stimülanlarkullanılmamalıdır. Hipotansiyonu tedavi etmek için vazopresörler kullanılabilir.