EZESIM 10/20 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ezesim nedir, Ezesim ne için kullanılır, Ezesim ne ilacı, Ezesim neye yarar, Ezesim ne işe yarar, Ezesim neye iyi gelir, Ezesim kullananlar, Ezesim kullanımı, Ezesim uygulama, Ezesim etkileri, Ezesim faydaları bilgilerini içerir.

2.EZESIM nedir ve ne için kullanılır?

EZESİM kanınızdaki toplam kolesterol seviyesini, “kötü” kolesterolü (LDL kolesterol) ve trigliseridler denilen yağ asitlerinin düzeyini düşüren bir ilaçtır. EZESİM ek olarak “iyi” kolesterol (HDL kolesterol) seviyesini yükseltir. Sadece diyet yaparak kolesterol seviyelerini kontrol altında tutamayan hastalar içindir. Bu ilacı kullanırken aynı zamanda kolesterol düşürücü bir diyete de devam etmelisiniz.

EZESİM iki yoldan kolesterol seviyenizi düşürür. Sindirim sisteminizden emilen kolesterolü ve vücudunuzun kendi ürettiği kolesterolü düşürür. EZESİM kilo vermenizi sağlamaz. EZESİM, beyaz, oblong, bikonveks film kaplı tabletlerdir. 28 ve 84 film kaplı tablet içeren ambalaj formu mevcuttur. PVC/Alü blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

EZESİM aşağıdaki durumlarda diyete ek olarak kullanılır:

  • Kanınızdaki kolesterol seviyesi yüksek olduğunda [primer hiperkolesterolemi (heterozigot ailesel veya ailesel olmayan)] veya kanınızdaki yağ seviyesi yükseldiğinde (karışık hiperlipidemi),
  • Yukarıdaki durumlar sadece statinlerle (kolesterol düşürücü ilaç) kontrol altına alınamadığında,
  • Statin ve ezetimibi ayrı tabletler olarak kullanıyorsanız,
  • Kanınızdaki kolesterol seviyesini artıran kalıtımsal (irsi) bir hastalığınız olduğunda (homozigot ailesel hiperkolesterolemi). Size aynı zamanda diğer bazı ilaçlar da reçete edilebilir.