EZEROS 10/10 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ezeros nedir, Ezeros ne için kullanılır, Ezeros ne ilacı, Ezeros neye yarar, Ezeros ne işe yarar, Ezeros neye iyi gelir, Ezeros kullananlar, Ezeros kullanımı, Ezeros uygulama, Ezeros etkileri, Ezeros faydaları bilgilerini içerir.

2.EZEROS nedir ve ne için kullanılır?

Her bir EZEROS tablet 10 mg ezetimib ve 10 mg rosuvastatin içerir.

EZEROS, pembe, yuvarlak film kaplı tabletlerdir. 28 ve 84 film kaplı tablet İçeren iki ayrı ambalaj formu mevcuttur. Alü/Alü blİster ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

EZEROS'un içeriğindeki ezetimib ve rosuvastatin. en yaygını kolesterol olan, lipid olarak adlandırılan, kandaki yağlı maddelerin seviyelerinin düzenlenmesinde kullanılan ilaçlardır. Kanda farklı tiplerde kolesterol bulunur- "kötü kolesterol" (LDL-kolesterol) ve "iyi kolesterol" (HDL-kolesterol). EZEROS kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü yükseltir.

EZEROS size, kolesterol seviyeniz yüksek olduğu için reçete edilmiştir. Bunun anlamı, kalp krizi geçirme veya inme riski altında olduğunuzdur.

EZEROS'u kullanırken, kolesterol düşürücü diyetinize ve egzersizlerinize devam etmelisiniz. Yüksek kolesterolün tedavisi

Diyet ve diğer farmakolojik olmayan tedavilere (örn; egzersiz, kilo verme) cevabın yetersiz olduğu durumlarda, diyete ilave olarak, kolesterolü yüksek olan yetişkinler, ergenler ve 10 yaş ve üstü çocuklarda kullanılır.

Diyete ve diğer lipid düşürücü tedavilere (örneğin; LDL aferez) ilave olarak ya da bu tür tedavilerin uygun olmadığı durumlarda kanınızda kolesterol düzeyini yükselten genetik bir hastalığınız (homozigot ailesel hİperkolesterolemi) olduğunda kullanılır.

Kalp damar olaylarından korunma

Diğer risk faktörlerinin düzeltilmesine ilave olarak, kalpdamar olay riskinin yüksek olduğu düşünülen hastalarda ana kalpdamar olaylarından korunmada kullanılır.