EXTRANEAL PER.DIY.sol. çiftli m.kapaklı 2000 ml Dozu

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Extraneal dozu, Extraneal dozaj, Extraneal doz aşımı, Extraneal uygulama, Extraneal kullanım şekli, Extraneal kullanımı, Extraneal kullanım süresi, Extraneal açmı tokmu, Extraneal nedir, Extraneal ne için kullanılır, Extraneal nasıl kullanılır, Extraneal faydaları, Extraneal etkileri, Extraneal günde kaç kez, Extraneal sabah mı akşam mı, Extraneal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

- Periton diyalizi tedavisinin bir bileşeni olarak günlük glukoz değişimlerinden birinin yerine günde bir kez. Kullanımı, periton diyalizi tedavisinin bir bileşeni olarak günde bir kez uygulanan uzun kalış süreli değişimin yerine günde bir kezle kısıtlıdır.

Uygulama şekli:

- EXTRANEAL yalnızca periton içine uygulama içindir. İntravenöz yoldan uygulanmaz.

- EXTRANEAL hastanın kendini rahatsız hissetmeyeceği bir hızda uygulanmalıdır. Uygulanacak hacim, tedaviyi yürüten hekim tarafından belirlenir.

- Periton diyalizi çözeltileri, hastamn rahatsızlık hissini en aza indirmek için dış torbası içinde 37 °C’ye kadar ısıtılabilir. Buna rağmen bu işlem yalmzca kuru hava kullanılarak (örneğin ısıtma pedi veya plakası ile) yapılmalıdır. Potansiyel bir hasarın önlenmesi ve hastalann rahatsızlık hissetmemesi için çözeltiler suyun içinde ya da mikro dalga fmnında ısıtılmamalıdır.

- Periton diyalizi yöntemin başından sonuna kadar aseptik teknik kullanılmalıdır.

- Renk değişikliği ya da bulanıklık olan, partikül içeren, torbasında sızıntı olan ya da solüsyonun dış ortamla teması engelleyen bölümlerinin bütünlüğü bozulmuş çözeltiler kullanılmamalıdır.

- Drenaj sıvısı peritonit oluştuğuna işaret edebilecek herhangi bir fibrin kalıntısı ya da opasite varlığı açısından gözle incelenmelidir.

- Solüsyonun kullanılmayan bölümü atılmalıdır.

- Tek kullanımlıktır.

- Tedavi bir hekim gözetiminde başlatılmalıdır

- Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Ürün son dönem böbrek yetmezliğinde kullanım içindir.

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek olup olmadığı konusu araştırılmamıştır.

- Pediyatrik popülasyon:

Çocuk hastalarda güvenirlik ve etkinliği gösterilmemiştir.

- Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

EXTRANEAL’in uzun süreyle 24 saatte bir torbadan fazla uygulanması karbonhidrat metabolitleriyle maltozun plazma düzeylerinin artmasına neden olur. Böyle bir artışın etkisi bilinmemekle birlikte, plazma ozmolalitesinde bir artış oluşabilir.

EXTRANEAL ile doz aşımı durumunda, periton diyalizine glukoz temelli çözeltilerle devam edilmelidir.