EXFORGE HCT 10/160/25 mg 28 film tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exforge HCT nedir, Exforge HCT ne için kullanılır, Exforge HCT ne ilacı, Exforge HCT neye yarar, Exforge HCT ne işe yarar, Exforge HCT neye iyi gelir, Exforge HCT kullananlar, Exforge HCT kullanımı, Exforge HCT uygulama, Exforge HCT etkileri, Exforge HCT faydaları bilgilerini içerir.

2.EXFORGE HCT nedir ve ne için kullanılır?

Her bir film kaplı tablet 10 mg amlodipine eşdeğer bazda 13,87 mg amlodipin besilat, 160 mg valsartan ve 25 mg hidroklorotiyazid içerir.

EXFORGE HCT, 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

EXFORGE HCT film kaplı tablet, amlodipin, valsartan ve hidroklorotiyazid isimli üç adet etkin madde içermektedir. Her üç etkin madde de, yüksek kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.

Amlodipin, “kalsiyum kanalı blokörleri” adı verilen bir madde grubuna aittir. Amlodipin, kalsiyumun damar duvarı içine girmesini engelleyerek damarların daralmasını önler. Valsartan, “anjiyotensin-II reseptör antagonistleri” adı verilen bir madde grubuna aittir. Anjiyotensin II vücutta üretilir ve damarların daralmasına neden olarak kan basıncını yükseltir. Valsartan, anjiyotensin ITnin etkisini önleyerek etki eder.

- Hidroklorotiyazid, “tiyazid diüretikleri” adı verilen bir madde grubuna aittir. Hidroklorotiyazid, idrara çıkmayı artırarak kan basıncını düşürür.

Bu üç mekanizmanın sonucu olarak damarlar gevşer ve kan basıncı düşer.

EXFORGE HCT, amlodipin ya da valsartan kullanıp kan basıncı yeterli düzeyde kontrol