EXEN 15 mg IM 3 ampül Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exen dozu, Exen dozaj, Exen doz aşımı, Exen uygulama, Exen kullanım şekli, Exen kullanımı, Exen kullanım süresi, Exen açmı tokmu, Exen nedir, Exen ne için kullanılır, Exen nasıl kullanılır, Exen faydaları, Exen etkileri, Exen günde kaç kez, Exen sabah mı akşam mı, Exen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;

Yetişkinlerde tavsiye edilen doz, intramusküler enjeksiyon halinde günde bir defa 15 mg’dır (1 ampul). Enjektabl çözelti intravenöz yolla verilmemelidir.

Günde 15 mg’lık doz aşılmamalıdır.

Yan etki riski yüksek olan hastalarda, günde 7.5 mg’lık (1/2 ampul) doz ile tedavi önerilir.

Enjektabl çözelti, başlangıç tedavisi için kullanılır. Gerek duyulursa hastalar birkaç gün sonra meloksikam’ın tablet formuna geçmelidir.

Böbrek yetmezliği olan hemodiyaliz hastalarında günlük doz 7.5 mg’ı aşmamalıdır.

Çocuklarda kullanılacak dozaj henüz saptanmadığından bu ilaç yalnızca yetişkinlerde kullanılmalıdır.

Tedavi süresi 2-3 gündür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda günlük önerilen doz 7,5 mg’dır. Daha yüksek istenmeyen etki riski taşıyan hastalarda tedaviye günlük 7,5 mg (1/2 ampul) ile başlanılmalıdır

Böbrek yetmezliği olan hastalar

Ağır böbrek yetmezliği olan diyaliz hastalarında günlük doz 7,5 mg’ı (1/2 ampul) aşmamalıdır. Böbrek yetmezliği hafif ile orta derece arasında hastalarda (yani 25 ml/dk üzerinde kreatininklirensine sahip hastalarda) doz azaltımı gerekli değildir (diyalize edilemeyecek ciddi böbrekyetmezliği olan hastalar için bkz. bölüm 4.3).

Karaciğer yetmezliği görülen hastalar

Karaciğer yetmezliği derecesi hafif ile orta arasında doz azaltımı gerekli değildir (ağır karaciğer yetmezliği olan hastalar için bkz. bölüm 4.3).

Pediyatrik popülasyon:

EXEN 15 mg/1.5 ml İ.M. Ampul, çocuklara ve 16 yaşından küçüklere uygulanamaz (bkz. bölüm 4.3).

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

NSAİ ilaç doz aşımı halinde görülen semptomlar letarji, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrik ağrı ile sınırlıdır. Bu semptomlar da destekleyici tedavi ile genellikle geriyedöndürülebilmektedir. Gastrointestinal kanama gelişebilir. Ağır zehirlenme, hipertansiyon, akutböbrek yetmezliği, karaciğer fonksiyon bozukluğu, solunum depresyonu, koma, konvülsiyonlar,kardiyovasküler kolaps ve kalp durması ile sonuçlanabilir. NSAİ ilaçların terapötik alımı ileanafilaktoit reaksiyonlar bildirilmiştir ve doz aşımı halinde de görülebilir.

Tedavi:

Bir NSAİ ilaç aşırı dozda alındığında semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Bir klinik çalışmada günde 3 kere oral yoldan uygulanan 4 gram kolestiraminin, meloksikamınvücuttan uzaklaştırılmasını hızlandırdığı gösterilmiştir.