ETOPAN 500 mg 14 film tablet Dozu

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Etopan dozu, Etopan dozaj, Etopan doz aşımı, Etopan uygulama, Etopan kullanım şekli, Etopan kullanımı, Etopan kullanım süresi, Etopan açmı tokmu, Etopan nedir, Etopan ne için kullanılır, Etopan nasıl kullanılır, Etopan faydaları, Etopan etkileri, Etopan günde kaç kez, Etopan sabah mı akşam mı, Etopan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji

Erişkin dozu, günde 1 veya 2 defa 500 mg olarak kullanılır.

Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Uygulama sıklığı ve süresi

Bir etodolak dozu almayı ihmal ettiyseniz ve düzenli olarak alıyorsanız, mümkün olan en kısa zamanda kaçırdığınız dozu alınız. Bir sonraki doz zamanı gelmişse, alınmayan doz atlanır. Sonra düzenli dozajlama programına dönülür.iki doz aynı anda alınmaz.

Uygulama şekli

Etodolak ağızdan besinle veya besinsiz alınabilir. Midenizi rahatsız ediyorsa besinle birlikte alınabilir. Besinle beraber almak mide veya bağırsak sorunları riskini azaltmayabilir (örn; kanama, ülser). Persistant mide rahatsızlığı olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Etodolak’ı tamamen dolu bir bardak su (240 ml) ile birlikte alınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda, normalden farklı farmakokinetik özellikler saptanmamıştır. Terapötik dozlarda etodolak alımından 4 hafta sonra, serum ürik asit seviyesi %1-2 mg düşer.

Karaciğer yetmezliği

Etodolak klirensi karaciğere bağlı olduğu için ciddi karaciğer yetmezlikli hastalarda klirens azalabilir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar; idrara çıkmada azalma, bilinç kaybı; krizler; şiddetli baş dönmesi veya sersemlik; şiddetli mide bulantısı veya karın ağrısı; yavaş veya sorunlu nefes alma; olağandışı kanama veya berelenme; kahve telvesi gibi kusma gibi belirtileri içerebilir. Doz aşımında, standart mide yıkama, aktif kömür ve destekleyici tedaviler uygulanabilir.