ESTER-VIT 50 tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ester-Vit dozu, Ester-Vit dozaj, Ester-Vit doz aşımı, Ester-Vit uygulama, Ester-Vit kullanım şekli, Ester-Vit kullanımı, Ester-Vit kullanım süresi, Ester-Vit açmı tokmu, Ester-Vit nedir, Ester-Vit ne için kullanılır, Ester-Vit nasıl kullanılır, Ester-Vit faydaları, Ester-Vit etkileri, Ester-Vit günde kaç kez, Ester-Vit sabah mı akşam mı, Ester-Vit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Askorbik asidin tavsiye edilen dozu, günde 500-1000 mg’dır (1-2 ESTER-VİT film tablet). Uygulama şekli:

ESTER-VİT sadece oral kullanım içindir. Tabletler bir miktar su ile çiğnemeden yutulur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Uzun süreli ve yüksek dozlarda Vitamin C kullanımında aşırı okzalat atılımlı renal yetmezlik görülebilir. Dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

6-12 yaş arası pediyatrik hastalarda günlük doz 500 mg (1 film tablet); 12 yaşından büyük çocuklarda ise 500-1000 mg’dır (1-2 film tablet).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalar için dozda değişiklik gerekli değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Askorbik asit, doz aşımında glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği olan hastalarda asidoza veya hemolitik anemiye neden olabilir. Yüksek doz aşımı böbrek yetmezliğine neden olabilir.Nadiren de olsa yüksek dozlarda diüretik etki ve/veya diyare görülebilir. Ayrıca okzalatkristalleri oluşumu da görülebilir. Böyle durumlarda C vitamini alımmı kesmek yeterlidir.

Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır. Gastrik lavaj yapılabilir.

Askorbik asit doz aşımında hasta diyalize alınabilir.