ESMERON 50 mg/5 ml IV enjeksiyon için solüsyon içeren 10 flakon Kullanımı

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ESMERON nasıl kullanılır ?

Size verilecek ESMERON dozunu doktorunuz belirleyecektir. ESMERON size, cerrahi bir girişim öncesinde ve/veya sırasında verilecektir. Vücut ağırlığının her kilogramı için 0.6 mgroküronyum bromür, genellikle kullanılan dozdur ve 30—40 dakika süreyle etkilidir. Ameliyatsırasında, ESMERON’un etkisinin devam edip etmediği kontrol edilmelidir.

İhtiyaç halinde size, ilave dozlar verilebilir. Size verilecek doz, çeşitli faktörlere bağlı olarak şekillenir. ESMERON ile birlikte aynı zamanda verilmiş olabilecek diğer ilaçlarla etkileşim,ameliyatın beklenen süresi ve sağlık durumunuz gibi faktörlerdendir.

Uygulama yolu ve metodu

ESMERON, sizin kendi başınıza kullanabileceğiniz bir ilaç değildir. Bir çözelti olarak

toplardamara enjekte edilir. Tek bir enjeksiyon ya da sürekli infiizyon olarak verilebilir._

Enjeksiyonlar, bir doktor ya da hemşire tarafından yapılmalıdır.__

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Çocuklar ve yetişkinlerde kullanımı

ESMERON, 30 günlükten itibaren ergen yaşa kadar olmak üzere çocuklarda ve ileri yaştakilerde kullanılabilir ama doktorunuzun önce tıbbi geçmişinizi değerlendirmesi gerekir.

Özel kullanım durumları

Özel kullanım durumları

Kullanmanız gerekenden daha fazla ESMERON kullanırsanız

Durumunuz ameliyat sırasında bir tıp personeli tarafından izlenmekte olacağından, size çok fazla ESMERON verilme olasılığı neredeyse hiç yoktur. Doz aşımı yine de gerçekleşirseyapay solunum, siz kendi başınıza solunum yapıncaya kadar devam ettirilecektir.ESMERON’un etkilerini tersine çeviren ilaçlar kullanılarak, fazla verilmiş olan ilacınetkilerini gidermek ve kas gevşemesinin sonlandırılmasını çabuklaştırmak mümkündür.

ESMERON'i kullanmayı unuttuysanız

Uygun değildir.