ESMAX 20 mg 84 film tablet Zararları

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Esmax zararları, Esmax önlemler, Esmax riskler, Esmax uyarılar, Esmax yan etkisi, Esmax istenmeyen etkiler, Esmax cinsel, Esmax etkileri, Esmax tedavi dozu, Esmax aç mı tok mu, Esmax hamilelik, Esmax emzirme, Esmax alkol, Esmax kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Daha sıklıkla tedavinin ilk bir veya iki haftalık bölümünde karşılaşılan advers etkiler genellikle tedavinin devam eden dönemlerinde şiddet ve sıklık açısından azalma gösterir.
SSRI’ların bilinen istenmeyen yan etkileri ve ayrıca plasebo kontrollü klinik çalışmalarda essitalopram için bildirilen veya spontan olarak bildirilen pazarlama sonrası olaylar aşağıda sistem-organ sınıfı ve sıklığına göre listelenmiştir:

Sıklıklar klinik çalışmalardan alınmaktadır; plasebo kontrollü değildir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmaktadır; çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100, E1/10); yaygın olmayan (>1/1000, <1/100); seyrek (>1/10000, <1/1000); çok seyrek (<1/10000) veya bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

bozuklukları

reaksiyon

Hepato-bilfer

bozukluklar

Hepatit

Üreme sistemi ve meme
bozukluktan

Erkek:

ejakülasyon

bozukluğu,

impotans

Kadın: me trorajı, menoraji

Kadın:

Galaktore

Erkek:

priapizm

Psikiyatrik

bozukluklar

Anksiyete, huzursuzluk, anormal rüyalar Kadın ve erkek: libido azalması Kaduı: Anorgazmi

Bruksizm, ajitasyon, sinirlilik hali, panik atak, konfüzyonel durum

Agresyon, depersonalizasyon , halüsinasyon

Mani, intihar düşüncesi, intihar davranışı1

’Essitalopram ile tedavi sırasında veya tedavinin kesilmesinden hemen sonra, intihar düşüncesi ve intihar davranışı sergileyen vakalar bildirilmiştir (bkz. Bölüm 4.4).

SSRI terapötik sınıfı için rapor edilen advers olaylar: psikomotor

huzursuzluk/akatizi (bkz. Bölüm 4.4) ve anoreksi.

Pazarlama sonrası dönemde çoğunlukla önceden kardiyak hastalığı olan hastalarda QT uzamasına ilişkin vakalar bildirilmiştir. Nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

Tedavi kesildiğinde görülen kesilme belirtileri