ERCEFURYL 100 mg 12 kapsül {Sanofi} Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ercefuryl dozu, Ercefuryl dozaj, Ercefuryl doz aşımı, Ercefuryl uygulama, Ercefuryl kullanım şekli, Ercefuryl kullanımı, Ercefuryl kullanım süresi, Ercefuryl açmı tokmu, Ercefuryl nedir, Ercefuryl ne için kullanılır, Ercefuryl nasıl kullanılır, Ercefuryl faydaları, Ercefuryl etkileri, Ercefuryl günde kaç kez, Ercefuryl sabah mı akşam mı, Ercefuryl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

6 yaşın üzerindeki çocuklar ve erişkinlerde kullanım içindir.

Erişkinler: Günde 4 defa 2 kapsül (800 mg).

Tedavi 7 günden fazla sürdürülmemelidir.

Doktorun tavsiye ettiği doz aşılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer fonksiyonlarında yetmezlik olan hastalar ile fonksiyonları normal olan hastaların tedaviye yanıtlarının farklı olup olmadığını belirten herhangi bir klinik çalışmabulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşın altındaki çocuklarda ve bebeklerde, yutarken boğaza kaçma riski nedeniyle kapsül formunun kullanımı kontrendikedir. Bu yaş grubunda pediatrik kullanıma daha uygun olanoral süspansiyon formu önerilir.

6 yaşından büyük çocuklar: Günde 3-4 defa 2 kapsül (600 mg-800 mg).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalar ile genç hastaların tedaviye yanıtlarının farklarını belirten herhangi bir klinik çalışma bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut doz aşımı durumlarında ilaç mide-barsak kanalından uzaklaştırılmaya çalışılır. Gerekirse semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.